MENIU

Sondaj IPP: 86% dintre români n-ar alege un primar cercetat, 72% vor rezolvarea corupţiei

Trei sferturi dintre romani considera ca tara se indreapta intr-o directie gresita din cauza coruptiei, iar 85% dintre romani considera ca institutia publica unde fenomenul este cel mai raspandit este Parlamentul, arata un sondaj privind "Perceptiile si atitudinile populatiei privind conflictul de interese", lansat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) si Institutul de Politici Publice. Totodata, sondajul arata ca 86% dintre persoanele chestionate sustin ca nu ar vota pentru un primar cercetat pentru conflict de interese, iar 78% dintre romani considera conflictul de interese, oricum ar fi definit acesta, un act de coruptie. Cu toate acestea, realitatea alegerilor din 2016 contrazice cel putin ideea ca romanii nu ar vota persoane cercetate.

Sondajul de opinie arata ca 75% dintre persoanele chestionate considera ca tara se indreapta intr-o directie gresita, iar pentru ca lucrurile sa mearga mai bine in tara cei mai multi considera ca trebuie rezolvata problema corpuptiei, respectiv 72%.

86% dintre romani nu ar alege un primar cercetat, dar doar 50% dintre respondenti sunt interesati de problema conflictului de interese. 50% dintre respondenti se declara interesati sau foarte interesati de problema conflictului de interese, in timp ce 17% nu sunt deloc interesati in legatura cu acest subiect, anunţă Mediafax.

Cu toate acestea, doar 6% spun ca sunt foarte bine informati, iar 33% bine informati despre problema conflictului de interese. Totodata, indiferent de modul in care definesc conflictul de interese, 78% dintre cei chestionati considera ca acesta este un act de coruptie.