MENIU

SONDAJE. Ponta și Geoană se întrec în a-și comanda sondaje în care îl bat pe Iohannis

SONDAJ CURS: Mircea Geoană L-AR BATE PE KLAUS IOHANNIS în turul II al prezidenţialelor

"Candidații" PSD la alegerile prezidențiale, Mircea Geoană și Victor Ponta, au declanșat ofensiva sondajelor pentru a demonstra care îl bate mai tare pe Klaus Iohannis în turul doi al prezidențialelor.

Mircea Geoană nu a renunțat la visul de a fi președinte. Așa se face că și-a comandat, prin Fundația România Noastră, pe care a fondat-o, un sondaj care arată că l-ar bate și el pe candidatul Dreptei în finala prezidențială. Nu doar Victor Ponta.  Dacă totuși e să nu fie candidat al PSD la funcția de premier, Geoană iese cel mai bun pentru postul de premier, arată studiul.

Dacă în turul doi ar intra următorii candidați, dvs cu cine ați vota?

Mircea Geoană 52%

Klaus Iohannis 48%

Dacă în turul doi ar intra următorii candidați, dvs cu cine ați vota?

Victor Ponta 53%

Klaus Iohannis 47%

Presupunând că Victor Ponta ar câştiga alegerile pentru funcţia de Preşedinte al României, care dintre următorii politicieni din PSD ar fi cel mai potrivit pentru funcţia de Prim Ministru, în locul lui Victor Ponta?

Mircea Geoană 65%

Liviu Dragnea 19%

Dan Şova 7%

Valeriu Zgonea 2%

Altcineva 2%

Nu ştiu/Nu răspund 5%

ALEGERI PREZIDENTIALE, PRIMUL TUR:

Victor Ponta- 47%

Klaus Iohannis- 28%

Cristian Diaconescu- 7%

Mihai Razvan Ungureanu- 6%

Dan Diaconescu- 4%

Corneliu Vadim Tudor- 4%

Kelemen Hunor-2%

alt candidat- 2%

La capitolul încredere, în fruntea clasamentului se află Victor Ponta, urmat de Klaus Iohannis:

Ponta - 41%
Iohannis - 36%
Geoană - 33%
Tariceanu - 29%
Melescanu - 20%
Antonescu - 18%
Ungureanu - 16%

SURSA: Sondaj CURS iunie-iulie

Sondajul a fost realizat în perioada 27 iunie - 4 iulie (înainte ca Tăriceanu să-şi anunţe intenţia de a candida la prezidenţiale), pe un eşantion de 1066 de respondenţi, după metoda de intervievare "faţă în faţă" la domiciliu şi folosind chestionar standardizat, marja de eroare fiind de plus/minus 3%, la un nivel de încredere de 95%

Victor Ponta nu rămâne dator

Premierul Victor Ponta nu rămâne nici el dator. Iar institutul consilierului său Dan Sultănescu, CSCI, a lansat și el pe piață un studiu pentru liniștea șefului PSD.

Dacă duminica viitoare ar avea loc primul tur al alegerilor prezidentiale, Victor Ponta ar fi votat de 41% dintre cei chestionaţi, în timp ce Klaus Iohannis de 28%, arată cercetarea. Clasamentul este completat de Călin Popescu Tăriceanu cu 10%, Mihai Răzvan Ungureanu - 7%, Dan Diaconescu - 7%, Cristian Diaconescu - 3%, scrie Evz.

În turul doi, Ponta l-ar bate pe Iohannis cu 55%-45%.

Sondajul CSCI a fost realizat in perioada 10-16 iulie 2014, pe un eșantion de 1050 de personae, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

Mai multe articole despre:
alegeri Mircea Geoană sondaj CURS Klaus Iohannis