MENIU

Sondaj Avangarde: PSD: 40%, PNL: 30%. În ce politicieni au încredere românii

Un sondaj Avangarde realizat în septembrie arată că Gabriela Firea și Victor Ponta se află în topul politicienilor în care românii au încredere. Sondajul mai arată, cu trei luni înaintea alegerilor parlamentare, că PSD este creditat cu 40% din intențiile de vot. 

Cu trei luni înaintea alegerilor parlamentare, PSD conduce detașat, conform unui sondaj național realizat de Avangarde în septembrie 2016 și anunțat de Rareș Bogdan în emisiunea Jocuri de Putere.

În parlament, alături de PSD și PNL, ar mai intra ALDE, PMP, USR și UDMR.

SONDAJ NAŢIONAL. PARTIDE

PSD 40%
PNL 30%
ALDE 7%
PMP 6%
USR 5%
UDMR 5%
PER 1%
PNŢCD 1%
ALŢII 5%

Primarul Bucureștiului și fostul premier se bucură de încrederea românilor. La fel, șeful Senatului, dar și președintele Klaus Iohannis. Asta arată sondajul național realizat de Avangarde.

SONDAJ NAŢIONAL. ÎNCREDEREA ÎN POLITICIENI

Gabriela Firea 42%

Victor Ponta 41%

C.P. Tăriceanu 40%

Klaus Iohannis 38%

Dacian Cioloş 37%

Liviu Dragnea 34%

Traian Băsescu 28%

Vasile Blaga 22%

Alina Gorghiu 20%

Directorul Avangarde, Marius Pieleanu, a precizat la Realitatea TV că sondajul e realizat în primele cinci zile ale lunii în curs. "Cel mai important lucru este că nu se confirmă descreșterea președintelui Iohannis. A fost o scădere semnificativă în august pe care mi-o asum, însă ea nu se confirmă acum", a observat Pieleanu.

Acesta a observat problema lipsei de notorietate a oamenilor din guvern. "Cu excepția lui Cioloș și a lui Vasile Dâncu, nimeni din guvern nu depășește cota de 7% de încredere. Au o problemă mare cu notorietatea".

Pieleanu a explicat ;i scorul mare al Gabrielei Firea.

"Gabriela Firea e cel mai important produs al PSD din ultimii 10 ani. Din punct de vedere al victoriilor, aduceți-vă aminte când cineva din PSD a câștigat funcția de primar general al Capitalei. De pe vremea lui Ion Iliescu. De aceea, electoratul PSD e mândru de succesul doamnei Firea. De aceea, doamna Firea e valorizată pozitiv de toți votanții PSD din țară", a spus sociologul.

Pieleanu a mai observat că USR rupe din votanții PNL-ului și a speculat că, dacă Dacian Cioloș ar intra în USR, ar putea aduce partidului un scor cu două cifre.