MENIU

Soluție nouă pentru alegerea primarilor în două tururi. Cioloș: "Studiem toate posibilitățile"

Premierul Dacian Cioloş vrea să discute cu partidele parlamentare pe marginea alegerilor în două tururi. Şeful Guvernului a declarat, la Iaşi, că nu exclude varianta angajării răspunderii Executivului cu privire la revenirea votului în două tururi pentru primari. Prim-ministrul susţine, însă, că va discuta 'cu partidele întâi'. Ideea alegerilor în două tururi este foarte bună, a declarat şi preşedintele Klaus Iohannis, la Iaşi, potrivit Realitatea TV.

Potrivit unor surse, UNPR ar susține această variantă. În schimb, social-democrații nu o agreează. În cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, deputatul PSD, Florin Iordache, a declarat că partidul său nu susține această variantă.

Pe de altă parte, coprepreședintele PNL, Alina Gorghiu, afirma, sâmbătă, în cadrul unei postări pe contul său de Facebook, că liberalii nu renunță la introducerea votului în două tururi pentru primari și anunța noi măsuri, în acest sens.

"PNL va face încă un efort în Parlament pentru a reuși reintroducerea votului în două tururi pentru primari. Avem de reparat o nedreptate făcută comunităților locale și încă nu e prea târziu. Și e perfect constituțional. Vom încerca să coagulăm o majoritate parlamentară în jurul PNL pentru modificarea legii, la nevoie chiar împotriva PSD. Au fost momente anul trecut în Parlament când PNL a reușit așa ceva, sperăm să reușim și acum", afirma Gorghiu.