MENIU

PSD, în şedinţa CExN. Dragnea: Codul de conduită nu este pentru a înlătura unii colegi din partid

Meci la PSD

Conducerea lărgită a PSD va discuta, vineri, într-un CExN convocat de Liviu Dragnea în afara Bucureștiului, despre probleme arzătoare din partid și de la guvernare.

Update 13:00 Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri că PSD este 'un partid curat', iar Codul de etică pe care îl discută membrii Comitetului Executiv Național nu vizează înlăturarea unor colegi din partid.

Acest Cod nu este pentru a se înlătura unii colegi din partid. E un document în care sunt prinse principiile de politică, de etică, în care credem, ale fiecărui membru al PSD. (...) Este vorba de o nouă abordare a politicii din partea noastră. Social democrații, în general, sunt oameni cinstiți, respectuoși, serioși și nu mai vrem ca din cauza unora dintre noi (...) pe partid să se pună etichete generale. Cuprinde reguli atât de conduită și comportament, cât și creează posibilitatea aplicării unor sancțiuni în condițiile în care se încalcă aceste reguli sau în condițiile în care unii dintre membrii PSD se găsesc într-o situație penală generată de fapte de corupție", a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că partidul nu va avea de suferit în urma aplicării acestui Cod, întrucât "sunt foarte puțini" cei care ar urma să fie afectați de prevederile acestui document.

'Avem peste 450.000 de membri, aproape 500.000, partidul nu va avea de suferit. Va rămâne un partid mare și eu cred mult mai mare și mai puternic. PSD nu e murdar acum. PSD e un partid curat, dar trebuie să scoatem în evidență ceea ce ne caracterizează în general și anume onoarea, cinstea, demnitatea și un comportament corect și în general o conduită corectă. Pentru asta trebuie să adoptăm acest Cod și să îl aplicăm la rigoare atunci când e cazul", a mai afirmat Liviu Dragnea, precizând că în ședința de vineri a Comitetului Executiv Național Codul va fi dezbătut în primă lectură, scrie Agerpres.


Update 11:20  Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri că votul din Parlament asupra cererilor DNA în cazul Elenei Udrea a fost o "acțiune organizată de PDL" pentru a respinge solicitările Justiției.

"Acolo a fost o acțiune organizată, o spun foarte clar și răspicat, prin care s-a stabilit ca cererile justiției, cele două cereri de reținere și de arestare, să fie respinse. Puteau să fie câte urne doriți dvs, puteau să fie șapte voturi, nu unul. (...) A fost o acțiune organizată de PDL, la care sigur au mai găsit aliați. (...) Ce au făcut alaltăieri în Parlament a fost ceva rușinos. E un partid care are un limbaj dublu, care este ipocrit, îmi pare rău să spun asta, m-am abținut foarte mult, dar nu e în regulă. Ori se hotărăsc și ei să înțeleagă că nu se mai poate face politică în felul ăsta, și atunci vom avea o colaborare corectă pe teme mari ale țării, ori înseamnă că ei rămân ancorați în trecut și o să colaboreze ei între ei", a spus Dragnea, înaintea ședinței Consiliului Executiv Național al PSD.

Liderul PSD a precizat de asemenea că va avea o discuție pe această temă și în cadrul Coaliției de guvernare pentru a vedea dacă toate partidele membre au "același mod de a face politică".

"Voi dori să avem o discuție să vedem dacă toți avem același mod de a face politică, dacă înțelegem la fel să facem politică, pentru că nu cred că așa trebuie să funcționeze lucrurile", a precizat Dragnea.

Social-democrații se întâlnesc la Negreşti-Oaş, județul Satu Mare, pentru trei teme fierbinți. Una dintre ele este Proiectul de Cod de Conduită pentru membrii PSD, un fel de regulament de integritate. Acesta urmează să facă parte din statutul PSd și va fi aplicat fără excepție. El prevede atât reguli pentru membrii PSD cu probleme în justițe, cât și lucruri referitoare la comportamentul în partid și în afara lui.

O a doua temă vizează analizarea rezultatelor cercetării la nivel național realizată de PSD cu prilejul alegerilor pentru sefia partidului. Ce-a facut bine si ce-a gresit Guvernul, ce vor cetatenii de la un primar sunt cateva dintre raspunsurile care vor fi puse pe masa.

Și în fine, la această întâlnire  Liviu Dragnea va propune echipa de 8 secretari regionali, posturi nou-infiintate in partid. Ei vor juca un rol central in organizarea partidului si in coordonarea politicii regionale.

Sedinta PSD-istilor se va termina sambata, la Vișeu, cu un Birou Permanent National in care ministrul Muncii, Rovana Plumb, va prezenta proiectul de lege a salarizarii bugetare.

Liderii PSD vor discuta, neoficial, si despre situatia vicepremierului Gabriel Oprea, precum si despre alianta PSD-UNPR in 2016.

 

 
Mai multe articole despre:
PSD Liviu Dragnea Klaus Iohannis măsură