MENIU

Simona Bucura-Oprescu, despre noua Lege a pensiilor: "Am făcut o lege stabilă și sustenabilă" - Sursele de finanțare identificate de Guvern

Simona Bucura Oprescu/Facebook

Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a făcut joi seara câteva precizări extrem de importante legate de noua Lege a pensiilor, proiect care a fost aprobat în Guvern, după un lug șir de dispute între reprezentanții Coaliției. Mărul discordiei a fost reprezentatd e impactul bugetar pe care ar urma să îl producă. Astfel, potrivit ministrului, legea este "stabilă și sustenabilă" și nu va comporta modificări. Mai mult decât atât, Bucura-Oprescu a spus că românii au nevoie de acest efort bugetar, care - spune ea - trebuie făcut în primul rând de Ministerul Finațelor. Ea a explicat și de unde vor veni banii pentru creșterea pensiilor de anul viitor. 

"Proiectul a fost aprobat in Guvern. Aparcurs toate etapele, atat cele guvernamentale (...). Am avut un dialog permanent. Toate cifrele le-am avut cu totii la dispozitie. Este un efort comun pe care cu totii trebuie sa il facem. Romanii au nevoie de acest efort bugetar. Solutii se vor gasi, sunt convins de asta. Primul care trebuie sa o faca Este ministerul Finatelor", a declarat, joi seara, Simona Bucura-Oprescu. 

Intrebata care va fi sursa de finantare, ministrul a spus ca vorbim despre aceeasi sursa "care a fost intotdeuna:
CASS si bugetul de stat".