MENIU

Siegfried Mureşan corectează presa poloneză: În România nu e harababură, Băsescu nu e prorus

<p>Traian Băsescu</p>

Europarlamentarul Siegfried Mureșan (PMP) a anunțat, sâmbătă, că a trimis o scrisoare conducerii ziarului polonez "Gazeta Wyborcza", drept replică la afirmațiile "defăimătoare" la adresa României prezentate în pasajul de început al interviului cu președintele Klaus Iohannis, în care afirmă că "în niciun caz" situația actuală din România nu poate fi descrisă ca "harababură", iar etichetarea lui Traian Băsescu ca "prorus" nu corespunde "sub nicio formă realității".

"În pasajul introductiv al articolului, jurnalistul (...) afirma, printre altele, că președintele Klaus Iohannis "face curat în harababura lăsată în urmă de predecesorul său prorus Traian Băsescu". Ulterior, autorul articolului a eliminat calificativul "prorus" adresat fostului președinte Traian Băsescu, dar afirmațiile necorespunzătoare cu realitatea despre situația din România au fost păstrate", se arată într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES de Siegfried Mureșan.

În scrisoarea adresată redactorului-șef al ziarului 'Gazeta Wyborcza', Adam Michnik, și autorului articolului, Bartosz T. Wielinski, europarlamentarul Mureșan afirmă că "la opt ani după aderarea României la Uniunea Europeană, în niciun caz situația actuală din România nu poate fi descrisă ca "harababură" ".

"România este astăzi o țară în care principiile statului de drept funcționează mai bine ca oricând de-a lungul istoriei noastre. Independența sistemului judiciar și lupta împotriva corupției dau rezultate. În ultimii 10 ani, institutii-cheie ale statului și-au câștigat independența și sunt puternice, astfel că își pot acum îndeplini misiunea.(...) În ultimii 10 ani, România a depășit cea mai severă criză economică din ultimele decenii", afirmă europarlamentarul PMP, în scrisoarea sa.

Siegfried Mureșan susține, de asemenea, că etichetarea lui Traian Băsescu ca "prorus" nu corespunde "sub nicio formă realității".