MENIU

Senatul respinge moțiunea PNL prin care se cerea demisia Rovanei Plumb, pe tema alocației copiilor

<p>Senatul respinge moțiunea PNL prin care se cerea demisia Rovanei Plumb, pe tema alocației copiilor</p>

Senatul a respins, luni, în plen, moțiunea simplă a PNL prin care se cerea demisia ministrului Muncii, Rovana Plumb, intitulată "Avem 3,7 milioane de motive pentru a cere demisia ministrului Muncii: copiii României și alocația lor de 42 de lei". Moțiunea a primit 56 voturi "pentru", 82 voturi "împotrivă" și șase abțineri.

Moțiunea era semnată de 44 senatori liberali și a fost citită, în plen, de senatoarea Steliana Miron.

"Faptul că, astăzi, jumătate din Guvern ar trebui să se întoarcă la școală, iar jumătate să meargă la DNA arată, printre altele, că politicile publice prost gândite au efecte catastrofale pe termen lung", se arată în textul moțiunii, potrivit HotNews.ro.

"Nici Victor Ponta și nici ministrul de resort nu par preocupați de subiect. S-a cerut în nenumărate rânduri găsirea unei formule pentru creșterea alocațiilor de stat pentru copii. Cu toate acestea, problema continuă să fie cu totul ignorată. Din acest motiv, considerăm că se impune demisia doamnei Rovana Plumb și schimbarea ei cu un specialist care poate propune și susține politici viabile, în acest domeniu", se mai preciza în text.

Ministrul Rovana Plumb a declarat, la tribuna plenului, că și-ar fi dorit ca semnatarii să fi amintit și de măsurile luate de Guvernul Ponta "pentru a recupera dezastrul social, lăsat în urmă de guvernarea PDL".

"Îi intreb pe semnatarii acestei moțiuni, care provin din vechiul PNL, dacă nu se simt stingheriți că și-au pus semnătura alături de cei care au distrus vieți, dar, în același timp vreau să le salut decizia celor din vechiul PNL care nu și-au pus semnătura pe această moțiune și care au fost alături de noi la guvernare. Mi-ar fi plăcut ca această moțiune, dacă ar fi fost un document serios, să mentioneze și ce s-a făcut pentru a recupera dezastrul social, lăsat în urmă de guvernarea PDL.  Mă așteptam ca unele din aceste măsuri ale Guvernului Ponta să fi fost apreciate de cei care au dat bir cu fugiții de la guvernare. Multe dintre ele sunt parte a programului USL pe care și dvs., cei din vechiul PNL, v-ați angajat să le susțineți", a declarat Rovana Plumb, citata de Agerpres.