MENIU

SENATUL a respins cererea de reexaminare a legii privind reducerea CAS

SENATUL a respins cererea de reexaminare, trimisă Parlamentului de președintele Traian Băsescu, cu privire la proiectul legislativ care reduce CAS cu cinci puncte procentuale la angajator. În semn de protest, PNL și PDL au părăsit plenul.

Senatorii s-au întors luni din vacanţă pentru a dezbate, într-o sesiune extraordinară, reducerea CAS. Reexaminarea legii trebuia să intre în atenţia senatorilor încă de săptămâna trecută, însă Biroul Permanent a amânat discuţiile.

Legea privind reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie a fost votată de Parlament pe 2 iulie, însă preşedintele Traian Băsescu a refuzat să o promulge şi a trimis-o la reexaminare.

Şeful statului şi-a motivat decizia prin faptul că proiectul propus de Guvern nu prezintă soluţiile pentru deficitul generat de încasările mai mici la buget.

Băsescu a estimat gaura financiară de la fondul de pensii la peste 18 miliarde de lei.

Şedinţa Senatului va începe la ora 16:00.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că legea privind reducerea CAS va fi retrimisă la Preşedinţie cel târziu în 15 septembrie, iar şeful statului nu o va mai putea respinge.

Mai multe articole despre:
Senat CAS reducere CAS senat cas