MENIU

Senatori PNL: Liberalii au fost prea răbdători cu PSD. Ar fi corect ca PNL să intre în opoziţie

Senatori PNL: Liberalii au fost prea răbdători cu PSD. Ar fi corect ca PNL să intre în opoziţie / Foto: MEDIAFAX

Senatorii PNL de Bihor Cristian Bodea şi Valeriu Boeriu afirmă că liberalii au fost prea răbdători cu PSD şi ar trebui şi ar fi "chiar corect" ca PNL să intre în opoziţie, tocmai "fiindcă nu poate intra la guvernare", spunând că în acest fel PNL ar fi "mai vizibil".

Senatorii PNL de Bihor Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea au afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că majoritatea colegilor de partid din această cameră a Parlamentului sunt de părere că PSD forţează excluderea liberalilor de la guvernare, motiv pentru care ei doi cred că este chiar corect, în aceste condiţii, ca PNL să intre în opoziţie, tocmai fiindcă nu poate "intra la guvernare".

"Este o discuţie în partid, cel puţin la Senat, unde colegii cu care am vorbit înţeleg că nu suntem la guvernare. Chiar şi preşedintele Crin Antonescu spunea că prin remaniere PNL vrea să intre la guvernare, în condiţiile în care până acum domnul Ponta i-a ascuns pe miniştrii liberali", a spus Cristian Bodea.

Senatorul consideră că desfiinţarea USL nu va fi neapărat în dezavantajul PNL, deoarece în acest fel "PNL va fi mai vizibil".

"Dacă noi intrăm în opoziţie, oamenii vor avea o alternativă. Nu va fi între Ponta şi Băsescu, ci între Ponta, Băsescu şi Antonescu, între noi şi ei", a afirmat Bodea.

La rândul său, senatorul Valeriu Boeriu a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că liberalii au fost prea răbdători cu PSD, în condiţiile în care premierul Ponta a amânat mereu măsurile propuse de PNL pentru creşterea economică, dând exemple precum scăderea la 5% a contribuţiilor angajatorilor la CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit.

"S-a vorbit despre creşteri de taxe, nu şi despre sprijin pentru firme, pentru creşterea economiei. Noi nu avem nimic împotriva majorărilor de pensii, de pildă, dar întâi trebuie să producem bani, pentru ca pensiile majorate să se şi poată plăti. (...) Deocamdată, suntem ca în balonul care pierde altitudine: tot aruncăm din nacelă în loc să umflăm balonul ca să se ridice", a spus Boeriu.

Acesta a adăugat că proiectul unei candidaturi comune a USL la Preşedinţie nu mai este de actualitate.

"Eu cred că proiectul cu un singur candidat comun la Preşedinţie, al USL, este deja eşuat", a afirmat Boeriu.