MENIU

Senator PNL: Trebuie o lege a demnitarului, să pună capăt minciunii cu directori numiţi prin concurs

Senator PNL: Trebuie o lege a demnitarului, să pună capăt minciunii cu directori numiţi prin concurs

Senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea propune abrogarea actualei legislaţii, care permite "mascarada" unor concursuri false pentru numirea şefilor serviciilor publice guvernamentale deconcentrate, cu o lege a demnitarului care să prevadă deschis că numirile şi schimbările din funcţii sunt politice.

"Ne trebuie o lege a demnitarului, care să scoată la lumină şi să pună capăt minciunii cu directori numiţi prin concurs, cu prefecţi şi subprefecţi apolitici, înalţi funcţionari publici. Este o minciună şi o păcăleală. De exemplu, Victor Ponta schimbă acum prefecţii, subprefecţii şi directorii propuşi de PNL şi mă întreb: păi, dacă ăştia sunt înalţi funcţionari publici sau manageri, de ce trebuie să-i schimbe acum doar pentru că PNL nu mai e la guvernare? Schimbă prefecţi şi subprefecţi români propuşi de PNL cu alţii, propuşi de UDMR, ca şi cum acuma şi-ar da seama că sunt incompetenţi", a spus senatorul PNL Cristian Bodea, într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri.

Parlamentarul liberal consideră că, de fapt, numirile prin concurs sunt "o mascaradă pe care nu o mai crede nimeni".

"Oamenii nu mai cred în minciuna asta, aşa că hai să facem lucrurile la vedere", a spus Bodea.

El propune ca directorii, prefecţii şi subprefecţii să fie numiţi politic, "la vedere", să vină pe funcţii odată cu partidul de guvernământ şi să plece când partidul care şi-a asumat numirea lor intră în opoziţie.

"Acum avem false concursuri, la care se prezintă doar oamenii puterii şi despre care toată lumea ştie dinainte că vor câştiga concursurile. Când partidul care i-a pus în funcţii iese de la guvernare, partidul care vine la putere îi schimbă, iar respectivii, invocând faptul că au câştigat concursuri, dau în judecată Guvernul sau ministerele ori agenţiile şi câştigă despăgubiri pe care le plătim noi, toţi. Asta nu-i politică, e bătaie de joc!", a adăugat senatorul PNL.

Mai multe articole despre:
Cristian Bodea lege a demnitarului