MENIU

SENATOR NĂSCUT SĂ FIE LA PUTERE. Primul dezertor din PNL: "Cetăţenii m-au ales în USL"

SENATOR NĂSCUT SĂ FIE LA PUTERE. Primul dezertor din PNL: "Cetăţenii m-au ales în USL"

IOAN DENEŞ este primul parlamentar liberal care trece la PSD, după ruperea USL. Deneş renunţă la ataşamentul faţă de doctrină doar pentru a rămâne la putere.

"După aproape 13 ani de membru al PNL, a fost cea mai grea decizie politică pe care a trebuit să o iau. Înainte de a fi validat pe listele USL, absolut toţi primarii USL din Colegiul 2 Senat pe care îl reprezint, în număr de 19, dintre care 17 sunt PSD, mi-au acordat susţinerea totală pentru a fi pe listele USL. Am fost PNL, susţinut de USL. Toţi am fost susţinuţi într-o proporţie mai mare sau mai mică de social-democraţi sau de liberali. În momentul în care s-a supus în discuţie ruperea USL în Delegaţia Permanentă, eu am consultat toţi aceşti primari care mi-au spus-o foarte clar că ei doresc continuare USL. Drept urmare, eu am avut o abţinere în Delegaţia Permanentă şi în continuare aceşti primari mi-au spus că trebuie să se continue această guvernare. Eu reprezint cetăţenii, reprezint oamenii care m-au trimis în Parlamentul României şi cetăţenii, prin vocea primarilor, mi-au transmis că trebuie să se continue guvernarea", a spus Deneş, la Realitatea TV.

Deneş a comentat şi declaraţiile liderului PNL Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha: "Stelian Dolha rămâne prietenul meu în continuare şi îl respect pentru că eu am tot respectul pentru colegii care au rămas în PNL. Această decizie pe care am luat-o, am luat-o abia astăzi. Nu aveam cum să fac publică aseară din moment ce nu aveam luată această decizie".

"Cetăţenii care m-au votat, m-au votat în USL pentru ca, în USL, împreună cu partenerii, să putem să ducem la îndeplinire proiectele prin guvernare. Eu de astăzi sunt membru PSD. Sunt în USD. Oamenii ne-au trimis acolo în USL", a mai spus Deneş.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, liderul PNL Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a spus că "nu e rău că se limpezesc apele în PNL".

"E trist. Cu o zi înainte, la Delegaţia Permanentă PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Deneş vorbea că e liberal adevărat, spunea câte sacrificii a făcut el pentru PNL şi cât de liberal a rămas, iar a doua zi trece în barca PSD. Nu e rău că se limpezesc apele în PNL, acum vedem cine sunt liberali adevăraţi şi care de faţadă. Cine nu e liberal adevărat, să plece. Cine nu crede în acest partid, în viitorul lui, să plece unde vrea. Să stai atâţia ani în PNL, să ai anumite foloase de pe urma partidului, să devii parlamentar datorită PNL şi apoi să pleci, să te dezici de partid, asta spune ceva despre caracterul unui om", a afirmat Dolha.

Mai multe articole despre:
PNL demisie PSD USL Ioan Deneş