MENIU

Șefii Coaliției, separați de Ziua Marinei. Surse: Marcel Ciolacu merge la mănăstire. Ce va face Ciucă

Șefii Coaliției, separați de Ziua Marinei. Surse: Marcel Ciolacu merge la mănăstire. Ce va face Ciucă

Coaliția mimează separarea! Liderii PSD și PNL vor petrece Ziua Marinei la distanță, fiecare într-un tablou complet diferit. În timp ce Nicolae Ciucă merge cu președintele Klaus Iohannis la Ziua Marinei, Marcel Ciolacu merge cu liderii PSD la mănăstire. 

Liderii din Coaliție încearcă cumva să se distanțeze din punct de vedere politic. În ultimele zile a avut loc un schimb de atacuri între cei doi lideri pe rețelele de socializare, și vorbim aici despre atacuri direct la persoană. 

Cu ocazia Zilei Marinei vedem însă că se merge și mai mult pe această retorică de distanțare între cele două partide. Pe de o parte, am văzut anunțul liderului social-democrat, pe surse, că ar putea merge să participe la slujbă la Mănăstirea Putna, în loc să participe cu ceilalți lideri politici la Ziua Marinei de la Constanța. 

Este un semnal că cele două partide încearcă cumva să își maximizeze șansele din alegeri, atrăgând fiecare un bazin electoral separat. În cazul social-democraților, este vorba despre bazinul alegătorilor naționaliști.

Dacă ne uităm în tabăra liberală, știm că Nicolae Ciucă va participa la evenimentul de la Constanța dedicat Zilei Marinei alături de Klaus Iohannis, un semnal clar că merge în continuare mai degrabă pe electoratul de dreapta. 

Surse din PNL, citate de Realitatea PLUS, susțin că este posibil ca liberalii și celelalte partide de dreapta să participe la alegerile parlamentare din toamnă pe o listă comună - un semnal clar că cele două partide încearcă doar să obțină voturi din bazine diferite. 

Tot pe surse aflăm că liderii din Coaliție plănuiesc să rămână la guvernare împreună după alegerile de anul acesta. Ba chiar ar putea rămâne în acel tandem președinte-premier pe o perioadă de 10 ani.