MENIU

Ședință la PSD | Facturile românilor la energie și gaze, majorarea pensiilor și a salariului minim, tranșate la partid

Ședință la PSD

PSD își face strategia în contextul în care Guvernul pregătește legea bugetului de stat pentru anul viitor. Facturile românilor la energie și gaze, care au scindat Coaliția, majorarea pensiilor și a salariului minim vor fi discutate întâi în interiorul partidului, iar mai apoi în coaliția de guvernare. 

Social-democrații se reunesc în ședință. Sunt discutate mai multe măsuri sociale. PSD ar putea propune creșterea pensiilor cu 11% și majorarea salariului minim la 3.000 lei.

Sunt discuții și despre facturi la energie și la gaze. Preşedintele PSD - Marcel Ciolacu vrea ca la dezbaterea pe ordonanţa energiei să invite toţi actorii relevanţi din domeniu: producători, distribuitori, furnizori.

Marcel Ciolacu, întrebat cum ar putea un furnizor de energie să calculeze facturi compensate pentru familiile cu trei copii la şcoală, a spus că acest aspect va fi reglementat prin legislaţie secundară şi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) este cea care va trebui să se ocupe de acest subiect.

Ciolacu spune că, pe lângă amendamentele deja anunţate la cea mai recentă Ordonanţă privind compensările din domeniul energiei – care vizează companiile de transport în comun care au mijloace de transport electrice, companiile de utilităţi publice, raportarea la consumul curent şi nu cel de anul trecut în cazul estimării consumului, facilităţi pentru deţinătorii de dispozitive medicale la domiciliu – „mai sunt una sau două modificări” care vor fi discutate în coaliţie. 

 

Mai multe articole despre:
sedinta psd facturi pensii