MENIU

Ședință DECISIVĂ la PNL: Liberalii hotărăsc strategia legată de viitorul prim-ministru - Se va agrea un premier prin rotație cu PSD?

Ședință decisivă la PNL

Liberalii s-au întâlnit în această seară pentru a stabili strategia legată de viitorul prim-ministru. Până la ședința decisivă, cei de la PNL au discutat să stabilească în partid dacă se va agrea un premier prin rotație cu PSD.

Liderii PNL s-au strâns la sediul din Modrogan, marți seară, în ședința Biroului Politic Național (BPN) pentru a stabili numele candidatului de premierul și varianta finală de program de guvernare convenit cu PSD.

Florin Cîțu a susținut în cadul ședinței varianta rotativei premierilor. Acesta ar vrea în continuare să fie premier. Pe de altă parte, Emil Boc a propus flexibilizare echipei de negociere, astfel încât premierul să nu fie neapărat preşedintele partidului.

Prim-vicepreşedintele PNL - Gheorghe Flutur spune că negocierile privind Guvernul ar trebui să fie finalizate până săptămâna viitoare.

Potrivit unor surse politice, PNL va decide premierul înainte de a se consulta cu președintele Klaus Iohannis.

PNL și PSD nu au ajuns încă la un consens în ceea ce privește numele viitorului premier pentru că, deși au vorbit că vor guverna prin rotație, ambele partide vor să fie primele care conduc Palatul Victoria. Kelemen Hunor spune că viitorul premier trebuie să fie unul dintre liderii formațiunilor care intră la guvernare. Cu toate acestea, PSD nu îl vrea pe Florin Cîțu în această funcție.

Președintele PNL -Florin Cîțu a declarat, marți, după o nouă rundă de negocieri cu PSD, că discuțiile sunt „într-o direcție bună”, însă nu s-a ajuns la un acord în legătură cu creșterea pensiilor, a salariilor și a alocațiilor. Cîțu a spus că negocierile vor continua miercuri.

„Noi vrem să dăm primii premierul. Președintele are atribuțiile de a alege premierul. Noi vom veni cu o variantă, ne vom înțelege cu cei de la PSD, trebuie să mergem cu un nume. Este un premier al Coaliției. Nu va merge PNL cu un premier la Cotroceni. Atunci nu mai are sens să facem Coaliție”, a declarat Florin Cîțu.

Mai multe articole despre:
pnl bpn premier negocieri coalitie