MENIU

Ședință de urgență la Guvern! Discuții pe tema scumpirii carburanților! Cozi uriașe, creșterile de la pompe au isterizat România

O ședință de guvern în format online va avea loc joi după-amiază. Printre temele principale de discuție se va afla și cea a scumpirii carburanților pentru care românii au făcut cozi uriașe la stațiile de combustibili. De asemenea, Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de joi o ordonanţă de urgenţă privind abrogarea Formularului de Localizare a Pasagerului (PLF), a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat o ședință de urgență la Guvern, joi după-amiază, pentru a abroga Formularul de Localizare a Pasagerului.

Dan Cărbunaru preciza ieri că persoanele care intră pe teritoriul României nu mai au obligaţia să prezinte la intrarea în ţară certificatul verde COVID sau rezultatul negativ al unui test pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, însă Formularul de Localizare a Pasagerului (PLF) va rămâne în vigoare până la abrogarea legislaţiei.

Guvernul va lua în discuție și isteria creată în jurul creșterii prețului la combustibil.

Românii au luat cu asalt benzinăriile încă de ieri după-amiază. Au fost cozi uriașe în toată țara. Isteria a pornit după mai multe mesaje pe rețelele de socializare în care oamenii erau avertizați că benzina va trece de 10 lei pe litru.

Situația a escaladat după apariția în presă a unei fotografii din Beiuș, unde combustibilul era vândut cu 11 lei pe litru. Oamenii au luat cu asalt benzinăriile, iar cozile au ținut toată noaptea. 

Mai multe articole despre:
sedinta guvern nicolae ciuca ministri