MENIU

Ședință de urgență la Guvern, după CODUL ROȘU de caniculă! Ciolacu cere MĂSURI imediate pentru protejarea populației

Ședință de urgență la Guvern, după CODUL ROȘU de caniculă

Autoritățile sunt puse pe jar de valul de caniculă care a lovit România zilele acestea. Drept urmare, premierul Marcel Ciolacu a solicitat, joi, Ministerelor Sănătății și Afacerilor Externe să convoace de urgență o videoconferință cu prefecții și reprezentanții autorităților locale în vederea luării de măsuri pentru protejarea populației.

"Pentru că urmează zile în care avem cod roșu de caniculă, solicit Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne, să convoace de urgență o videoconferință cu prefecții și reprezentanții administrației locale. Trebuie luate toate măsurile pentru protejarea populației și pentru adaptarea programului de lucru al agenților economici conform legislației în vigoare", a transmis, joi, Ciolacu, în debutul ședinței de Guvern de la Palatul Victoria.

Apelul premierului vine după ce meteorologii au emis, joi dimineață, un cod roșu de caniculă pentru aproape toată țara. Potrivit specialiștilor, temperaturile vor sări la 41 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.  

COD ROȘU

Interval de valabilitate: 13, 14 iulie

Fenomene vizate: val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat

Zone afectate: Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova

Un tsunami uriaș va lovi Europa în viitor. Ce țări sunt amenințate direct?

În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Notă: Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.