MENIU

Şedinţă de Guvern la Palatul Victoria. Ce cuprinde ordinea de zi

<p>Dacian Cioloș: Avem nevoie de dezbateri de substanță din care să rezulte o Constituție adaptată</p>

Guvernul va discuta în ședința de miercuri un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, potrivit unui comunicat al Executivului. Ordinea de zi a şedinţei este disponbilă, intregral, aici.

Printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda ședinței se mai află un proiect de lege privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor și un proiect de lege pentru modificarea Ordonanței Guvernului 89/2000 privind unele măsuri pentru autorizarea operatorilor și efectuarea înscrierilor în Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare.

De asemenea, Guvernul ar mai putea discuta un proiect de hotărâre pentru aprobarea categoriilor de construcții la care este obligatorie realizarea adăposturilor de protecție civilă, precum și a celor la care se amenajează puncte de comandă de protecție civilă. Pe agenda ședinței se află și un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 566/2015 privind aprobarea Strategiei naționale pentru promovarea îmbătrânirii active și protecția persoanelor vârstnice pentru perioada 2015-2020 și a planului strategic de acțiuni pentru perioada 2015-2020.

Totodată, Executivul ar putea discuta un proiect de hotărâre pentru modificarea Normelor metodologice privind asistența medicală transfrontalieră aprobate prin HG 304/2014 și proiect de hotărâre pentru aprobarea Planului Național de Management actualizat aferent porțiunii din bazinul hidrografic internațional al fluviului Dunărea care este cuprinsă în teritoriul României. Pe agenda ședinței se află și un memorandum cu tema "Încadrarea schemei de ajutor de minimis pentru 'Cecuri de inovare' în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român".

Mai multe articole despre:
măsuri guvern şedinţă decizii ordine de zi