MENIU

Se întâmplă în România. O primărie cumpără veveriţe de 4.600 de euro

Primăria Bistrița va achiziționa în acest an, cu bani de la bugetul local, nu doar o căsuță încăpătoare pentru veverițele din parcul municipal, ci și... veverițe cu care să populeze această construcție, potrivit declarațiilor făcute de primarul, Ovidiu Crețu pentru Agerpres, costul total al achiziției urmând să se ridice la 21.000 lei (peste 4.600 euro).

"Nu este vorba despre o căsuță, ci despre o volieră care conține patru căsuțe, care conține un arbore și alte elemente. Voliera are dimensiunea, la sol, de aproximativ 6-10 metri pătrați, înălțimea de trei metri și în ea încap cam patru familii (de veverițe — n.r.). Oferta o avem de la o firmă din Galați, puteți să o accesați pe site-ul lor. Costă 3.500 — 3.700 euro — asta este valoarea de catalog, plus o sută de euro o bucată de veveriță. Deci cu șase sau opt bucăți de veverițe se ajunge cam acolo (la 4.600 euro — n.r.)", a declarat Ovidiu Crețu.

Întrebat de ce este nevoie să fie populat parcul municipal cu veverițe, câtă vreme acolo există deja astfel de exemplare, edilul bistrițean a explicat că unele dintre veverițe s-au întors în pădure, deși municipalitatea a avut grijă până acum să monteze o căsuță din lemn pentru ele și să le alimenteze cu nuci.

"Populăm, pentru că veverițele existente, am încercat de când am terminat parcul să le alimentăm cu nuci, dar totuși nu vin să se stabilizeze, au găsit locul prin care să fugă înapoi în pădure. Aici, dacă aducem veverițele acestea și le înmulțim în voliera respectivă, ele vor popula parcul. Când o să vă duceți în parc, o să vedeți veverițe umblând pe jos, printre oameni", a mai spus Crețu.

Achiziția privind căsuța veverițelor a fost aprobată marți, în ședința ordinară a Consiliului Local Bistrița, unde s-a discutat bugetul local pentru anul în curs.

Singurul consilier care a obiectat în legătură cu achiziția pentru veverițele din parcul municipal a fost liberalul Alin Seserman, care a declarat că suma de 4.600 euro este suficientă nu doar pentru o căsuță pentru veverițe, ci și pentru construirea unei căsuțe de vacanță din lemn.

Înainte de votarea bugetului, consilierii PNL și PER au părăsit lucrările, reproșând faptul că majoritatea din consiliu nu ține cont de propunerile făcute de către ei.

Proiectul de buget a fost votat de către 11 consilieri din totalul de 21, fiind vorba despre aleșii locali PSD, ALDE, UDMR și un independent.