MENIU

Scenariul lui Bădălău: „Teodorovici devine președintele PSD dacă Dăncilă demisionează”

Niculae Bădălău, preşedintele PSD Giurgiu, a declarat marţi seara, la sosirea la sediul partidului înainte de CEx, că este nevoie de un congres extraordinar până în sărbători. Bădălău avansează un scenariu-șoc: președintele executiv Eugen Teodorovici devine președintele PSD dacă Viorica Dăncilă demisionează. 

Despre eșecul de la prezidențiale, Bădălău a spus că „trebuie să facem o analiză din teritoriu” și că „cel care a gresit a fost staff-ul (de campanie electorală - n.red.). Noi am avut doua teme: o femeie se bate cu șapte bărbați si dezbaterea candidatilor, care se pare că nu a funcționat, că altfel ne votau românii...", a mai afirmat Bădălău.

"Eu am spus că o echipă responsabilă își asumă rezultatele. Așa cum își asumă victoria, își asumă înfrângerea. Demisia e unilaterală, numai dânsa decide. După demisie ar trebui un congres cât mai rapid, până în sărbători. Nu se întâmplă nimic dacă Dăncilă nu demisionează. CEX-ul, cu 16 voturi, are dreptul să convoace Congresul. Un congres e foarte binevenit. Trebuie să facem un congres nu pentru cine, ci pentru ce. Trebuie să venim cu un proiect politic, trebuie să lăsăm mărunțișurile și interesele mici, personale", a declarat Bădălău, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Bădălău spune că simpla demisie a Vioricăi Dăncilă duce doar la înlocuirea acesteia cu preşedintele executiv, Eugen Teodorovici

Bădălău a explicat că, dacă Dăncilă demisionează, nu se poate instala statutar o conducere interimară, ci şefia partidului este preluată de preşedintele executiv, Eugen Teodorovici.

"Avem un președinte executiv și, conform statutului, preia toate atributiile, noi avem un statut si trebuie să-l respectăm, el asigură șefia partidului până la congres. Trebuie să ținem partidul, avem o responsabilitate față de milioanele de oameni care ne-au sprijinit”, a precizat acesta.

Varianta cu suspendarea lui Dăncilă de la conducerea PSD nu stă în picioare după părerea lu iBădălău:

„Suspendarea din funcție poate fi facuta in cazul unor abateri foarte grave, de care eu nu am auzit , nimeni nu a auzit”.