MENIU

Scandalul PETIŢIEI PMP. Udrea: E o nebunie! Facem plângere penală premierului

<p>Elena Udrea&nbsp;</p>

Corpul de Control al premierului Ponta reclamă la Parchet petiţia împotriva accizei la carburanţi, iniţiată de Partidul Mişcarea Populară. Deşi, prin lege, nu are prevăzute competenţe de verificare a petiţiilor, Corpul de control al premierului susţine că, din 300.000 de semnături invocate, peste 200.000 nu pot fi luate în considerare. 

"Este o nebunie! Ponta vrea să ţină agenda publică ocupată cu altceva", a spus, la Realitatea TV, Elena Udrea. Totodată, deputatul PMP a asigurat că va face plângere penală premierului pe motiv că ar ameninţa cetăţenii care şi-au exprimat un punct de vedere împotriva Guvernului.

"E o nebunie! Dincolo de situaţia aberantă, şocantă în care ne aflăm, e imposibil, este din nou o acţiune prin care ţine să capaciteze toată dezbaterea în campania electorală pe un scandal pe care îl creează. Este imposibil şi pentru că gândiţi-vă numai la faptul că au semnat membri de partid, câteva zeci de mii de semnături sunt ale noastre...", a spus Elena Udrea, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Solicitată să comenteze cazul celor 12 nume aparţinând unor persoane decedate care ar fi semnat petiţia împotriva accizei la carburanţi, Udrea a explicat: "Semnăturile nu s-au strâns în baza unei legi, în baza Constituţiei, cu buletinul, sunt strânse de studenţi, tineri ai partidului, pe stradă, fără să verifice omul cu buletinul sau să-i ceară datele personale, că nu ai voie să faci aşa ceva. Astea nu sunt semnături strânse în virturea unei legi, şi semnătura omului trebuie să fie conformă cu cele din buletin... Au fost întrebaţi oamenii pe stradă dacă sunt de acord sau nu să semneze pe aceste liste "împotrivă". Cei mai mulţi au fost de acord, dar nu l-a verificat nimeni pe om cu buletinul."

Întrebată care ar fi scopul emiterii unui asemenea raport, Udrea a replicat: "Din acelaşi motiv pentru care Ponta face tot felul de lucruri cu care vrea să ţină agenda publică ocupată cu altceva - comisia Nana, plângere penală a lui Firea împotriva lui Băsescu - nu cu dezbaterea pe ceea ce înseamnă guvernarea în acest moment."

Totodată, Udrea a declarat că, simţindu-se ameninţaţi, o parte din semnatarii petiţiei au sesizat PMP-ului că ar fi fost verificaţi, prin telefon, dacă au semnat sau nu listele.

"Oamenii care au semnat listele se simt ameninţati de premier şi de Guvern. Au sunat la noi la partid zeci de oameni care au fost verificaţi pe telefon dacă au semnat pe listele acelea. I-a verificat probabil cei de la Corpul de control. Au fost 10-12 sesizări cel puţin. Noi strângem acum poziţiile semnatarilor de pe liste şi facem plângere penală premierului pentru că ameninţă oamenii care un punct de vedere împotriva Guvernului", a încheiat Udrea.