MENIU

Scandal în Coaliție pe prima funcție în stat. PNL respinge tandemul cu PSD pentru 2024

Este scandal uriaș în Coaliție pe cele mai importante funcții în stat! Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a răzgândit după refuzul categoric al liberalilor: spune acum că cele două partide vor candida separat la alegerile de anul viitor. Asta deși social-democrații și-au făcut inițial alte planuri și au scris ordinea puterii înainte de alegeri: Marcel Ciolacu președinte, Nicolae Ciucă premier. 

"Avem foarte multe principii în comun. E un scenariu, nu e exclus, dar nu e un scenariu simplu, sunt cele două mari partide. PSD este cel mai mare din România" - asta spunea acum trei zile liderul PSD, Marcel Ciolacu, întrebat dacă liberalii și social-democrații ar putea candida în tandem la alegerile de anul viitor - Marcel Ciolacu pentru funcția de președinte al țării, iar Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. 

Șeful Executivului a fost însă luat prin surprindere de această propunere. 

"Absolut orice decizie în PNL se va lua în urma unei analize la nivelul forului de conducere, ne vom consulta filialele", a spus Ciucă.

Ulterior, prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu a transmis că liberalii trebuie să aibă un candidat propriu și a respins ideea tandemului între Ciucă și Ciolacu. 

"Dacă vom avea această abordare comună, de ce să nu avem și o alianță? Acest lucru nu l-am decis pentru că nu decide Ciolacu, nici Ciucă. Ci membrii celor două partide. Nu am exclus acest lucru. Am văzut reacția, nu facem asta. Mergem la alegeri separat", a spus Ciolacu.

Până la alegeri, Coaliția trebuie să treacă însă și peste rotativa guvernamentală care ar trebui să aibă loc în luna mai.