MENIU

Sârbu: M-am gândit la Curtea de Conturi din februarie, Fifor a avut ce să învețe de la mine în 3 ani

Ilie Sârbu

Ilie Sârbu, fostul lider al grupului senatorilor PSD, a declarat duminică, 30 august, la ieșirea din ședința senatorilor PSD, în cadrul căruia a renunțat la funcție și în care s-a ales un nou șef, că ar fi vrut să plece la Curtea de Conturi încă din Februarie, dar că a mai rămas pentru că l-a rugat ginerele său, premierul Victor Ponta.

Ilie Sârbu a ieșit cu zâmbetul pe buze din ședința senatorilor PSD, în cadrul căreia a renunțat la șefia grupului social-democrat din Senat.

"Este un moment în care voi putea face mai multe în altă parte (n.r. Curtea de Conturi). Între mine și Dragnea nu există nicio problemă. Sunt obligat să ies din tot, din PSD, Senat, mă obligă funcția. Dacă tot mai sunt în putere, mi-am spus că trebuie să fac asta. M-am gândit la Curtea de Conturi din februarie, dar am rămas pentru că m-a rugat Victor, mi-a spus că are nevoie de mine",  a declarat Ilie Sârbu.

Acesta a menționat că a renunțat la funcția de lider al grupului senatorilor PSD pentru că totul merge bine, susținând că dacă ar fi existat probleme, nu ar fi plecat.

Referitor la noul șef al grupului social-democrat din Senat, Mihai Fifor, ales cu 42 de voturi, Ilie Sârbu a spus că este un politician tânăr șli deștept, dar și că a avut de la cine să învețe.

"Poate că l-a început nu va putea mobiliza grupul așa cum am făcut-o eu, însă e un băiat tânăr și deștept. În plus, în trei ani de zile a avut ce să învețe de la mine", a explicat Ilie Sârbu.

Mihai Fifor a fost ales lider al grupului PSD de la Senat cu 42 de voturi, după ce fostul șef Ilie Sârbu a renunțat la funcție.