MENIU

Ruxandra Dragomir, aleasă președinta organizației de femei a PMP

Ruxandra Dragomir, aleasă președinta organizației de femei a PMP / Foto; AGERPRES

Fosta tenismenă Ruxandra Dragomir a fost aleasă sâmbătă în funcția de președintă a organizației de femei a Partidului Mișcarea Populară (PMP), în cadrul Congresului Femeilor Populare desfășurat la Sinaia.

Printre obiectivele Ruxandrei Dragomir se numără construirea unei organizații puternice și moderne, care să promoveze femeile la nivelul cel mai înalt, atât în conducerea partidului, cât și în administrație.

'Nu am mai făcut politică înainte de a veni în PMP. În Mișcarea Populară am găsit ceea ce îmi doream de la un partid — sprijin pentru femei și modele adevărate de politician. Le transmit tuturor femeilor populare că vor avea în mine cel mai puternic suporter al lor', a spus Ruxandra Dragomir, care a fost singura candidată pentru această funcție pe care a ocupat-o interimar din vara anului trecut.

Președintele PMP, Elena Udrea, a declarat că Ruxandra Dragomir este un model de urmat, fiind o femeie realizată atât în plan personal, profesional și familial. De asemenea, a mai spus că formațiunea pe care o conduce dă o șansă în plus femeilor de a se afirma în viața publică tocmai prin faptul că are o femeie ca președinte.

'Este pentru prima dată când o femeie câștigă funcția de președinte într-un congres, când câștigă, nu e numită. Le mulțumesc și colegilor noștri bărbați, care s-au dovedit cel mai puțin misogini (...) Eu vă doresc să vă asumați roluri importante în politică', a declarat Elena Udrea în fața celor peste o sută de femei prezente la congres.

Udrea le-a îndemnat pe colegele ei de partid să încerce să devină cât mai independente și să nu renunțe la feminitate, menționând că ea a fost una dintre cele care a îndrăznit să fie atipică, să poarte tocuri și să se îmbrace diferit într-un moment în care toate femeile care făceau politică purtau costume cenușii, părul prins în coc și pantofi fără toc.

La eveniment au participat în calitate de invitați președintele Traian Băsescu și candidatul PMP la președinția României, Cristian Diaconescu. În discursul susținut la deschiderea congresului, șeful statului a arătat că de-a lungul timpului a promovat multe femei în politică, știind prin ce dificultăți trec pentru a evolua într-o astfel de carieră. Șeful statului le-a asigurat pe femeile populare că după ce va veni la partid va continua să le susțină.

Ruxandra Dragomir s-a născut în 24 octombrie 1972 la Pitești, iar între anii 1990 și 2001 a câștigat 9 turnee de tenis. În anul 1997 se afla pe locul 15 pe lista celor mai buni jucători de tenis din lume, iar între anii 2009-2013 a fost președintele Federației Naționale de Tenis din România.

Din structura de conducere a Organizației de Femei a PMP mai fac parte Irinel Tudorache — secretar general și șase vicepreședinte: Evelin Cristescu, Oana Iurescu, Simona Daraban, Felicia Ovanesian, Octaviana Marincaș și Diana Popa.