MENIU

Ruptură în PSD? Cozmin Gușă: Majoritatea este de acord cu ceea ce face Cătălin Rădulescu

Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu a obținut, vineri, o victorie de etapă. Concret: proiectul acestuia privind scoaterea președintelui României din procedura de numire a procurorilor şefi, a primit undă verde la comisia pentru drepturile omului din Camera Deputatilor.

Amintim că liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut că nu este de acord cu proiectul, şi mai mult, i-a comunicat acest fapt şi lui Cătălin Rădulescu.

În acest context, contactat de redacția de știri PSNEWS.RO, consultantul de strategie Cozmin Gușă a subliniat că prin proiectele sale de lege, Cătălin Rădulescu ”își face jocul în PSD” și încearcă să atragă simpatie în interiorul partidului. 

”Cătălin Rădulescu își face jocul lui în PSD cu aceste proiecte de lege, tocmai pentru că este într-o relație foarte proastă cu Liviu Dragnea. Încearcă să recîștige o opinie în partid, având în vedere că Dragnea l-a folosit și l-a abandonat.

Proiectele pe care le face Cătălin Rădulescu sunt de natură să îi atragă o simpatie în interiorul PSD. În partid există ideea că Liviu Dragnea folosește aprtidul în interes personal, și atunci Cătălin Rădulescu (”Mitralieră”) a venit cu o altă opțiune, să arate că totuși partidul trebuie să aibă altceva. De aceea și primește avize favorabile pe bandă rulantă, pentru că majoritatea este de acord cu ceea ce face Cătălin Rădulescu și mulți dintre ei cred că Dragnea folosește majoritatea doar în interesul personal, ca să scape doar el de anumite dosare”, a detaliat analistul politic.

În continuare, comentatorul politic a creionat ideea potrivit căreia PSD-ul își dă un examen important la Congresul organizat pe 10 martie.

”Liviu Dragnea a pierdut teren, acum să vedem dacă rapidiatea aceasta pe care el o face pentru Congres, Comitet Executiv înainte cu 5 zile de Congres, ca să nu mai poată restul să susțină candidaturile corespunzător, va fi de bun augur. Deja toți oamenii reprezentativi, candidați la președinția executivă, secretar general, sunt oameni din tabăra anti-Dragnea. PSD-ul își dă un examen acum: dacă mai e partid sau dacă este doar o turmă care ascultă la fluierul vicleanului copil de milițian din Gratia”, a conchis Cozmin Gușă.