MENIU

Solicitarea lui Dragnea pentru şefii Parlamentului, după demisia Anei Maria Pătru

Liviu Dragnea la Realitatea TV

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că i-a rugat pe cei doi preşedinţi ai Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Florin Iordache, să ”se gândească dacă mai este posibil să se reunească Parlamentul pentru a desemna un nou preşedinte la AEP”, după ce Ana Maria Pătru a demisionat de la şefia acestei instituţii.

„Eu îmi exprim îngrijorarea în ceea ce priveşte coordonarea şi organizarea acestor alegeri (...) Am discutat cu colegii mei şi cu conducerea Camerei şi cu domnul Călin Popescu Tăriceanu să se gândească dacă mai este posibil să se reunească Parlamentul pentru a desemna un nou preşedinte la AEP sau să vedem cine va gestiona funcţia de preşedinte la această autoritate pentru că, pentru noi, au început să apară suspiciuni şi sper să fie complet nefondate”, a declarat Dragnea, întrebat cum vede ancheta DNA care o vizează pe Ana Maria Pătru, scrie Adevarul. 

Liderul PSD a precizat că va discuta cu colegii de partid despre acest subiect pentru că ”pe noi ne interesează un sigur lucru, alegerile să fie organizate foarte corect”.

„Ne interesează să avem garanţia că aplicarea softului care generează repartizarea mandatelor se va realiza corect pentru că şi pe acest subiect este o întrebare plecată de la AEP către BEC. Zilele următoare o să fiţi la curent cu toate temerile noastre (...) Totuşi acolo (n.r. - la AEP) trebuie să fie un om cu o autoritate care îşi asumă lucruri şi care poate gestiona. AEP este acum o instituţie fără preşedinte, destul de tulburată, de la care toţi avem speranţa că va ţine organizarea alegerilor în mână”, a spus Dragnea. Citeste mai mult: adev.ro/ogqxie

Mai multe articole despre:
0 alegeri măsuri decizii AEP Liviu Dragnea sefi masuri