MENIU

Rovana PLUMB sfidează GUVERNUL. Nu PLĂTEȘTE o TAXĂ impusă chiar de MINISTERUL pe care l-a condus

Deși actuala formă a taxei de poluare pentru autoturisme a fost introdusă în timpul mandatului său, nici măcar fostul ministru al Mediului Rovana Plumb nu a dorit să o plătească. Pentru a evita să achite timbrul de mediu, demnitara și-a înmatriculat mașina Audi Q7 în Bulgaria, scrie Romania Libera.

Reporterii României libere au fotografiat autoturismul chiar în curtea casei Rovanei Plumb. Mai mult, șoferul familiei ne-a confirmat că vehicolul, care are în prezent numere de înmatriculare de Ruse, este utilizat de către fiul demnitarei, iar mai mulți martori ne-au povestit că același Audi Q7 mai este folosit și de soțul fostului ministru al Mediului. Cu toate acestea, Rovana Plumb a negat că ar deține autoturismul în cauză.

Istorie complicată

Autoturismul Audi Q7 pe care-l folosește familia Plumb a fost cumpărat în 2008 și a apărut în declarațiile de avere ale Rovanei Plumb în 2012 și 2013. Pentru că, între timp, mașina a fost înmatriculată în Bulgaria, schimbându-și în acte proprietarul, după cum se obișnuiește în astfel de cazuri, autoturismul apare în noua declarație de avere din vara lui 2014 ca fiind înstrăinat.

Traseul în documente al acestui Audi Q7 a fost sinuos încă de la început. În 2008, Academia Cațavencu relata că Rovana Plumb, pe atunci europarlamentar, a încercat să ascundă faptul că deține respectivul SUV. “Europarlamentarul PSD a uitat să treacă în declarația de avere un autoturism Audi Q7, în valoare de peste 50.000 de euro, care a fost achiziționat în acest an”, scria publicația.

Demnitarul a refuzat la acea vreme să discute cu jurnaliștii, care au aflat însă mai multe detalii de la Marian Rotaru, directorul campaniei electorale a Rovanei Plumb. “Acesta a spus că mașina a fost luată din niște bani pe care i-a împrumutat el. Problema e că nici acest împrumut nu a fost trecut în declarația de avere”, arăta Academia Cațavencu. La momentul respectiv, autoturismul era înmatriculat în Belgia.

 

Mai multe pe Romania Libera