MENIU

ROMÂNIA SUB ZĂPEZI. Palada: Instituțiile statului s-au mobilizat exemplar

ROMÂNIA SUB ZĂPEZI. Palada: Instituțiile statului s-au mobilizat exemplar

Mirel Palada, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a comentat, la Realitatea TV, situația din România în contextul zăpezilor din ultimele zile.

"Trebuie să facem comparație cu ce se întâmplă afară și să vedem totul în context. Evident că există întotdeauna asemenea inconveniente, dar e mult mai bine să avem de-a face cu inconveniente mici, cum ar fi faptul că nu pot ieși din casă pentru că încă mai bate viscolul, decât să avem de-a face cu situații mult mai nefericite, cum au fost în alți ani când erau persoane blocate în mijlocul drumului, cu trenuri blocate în mijlocul drumului. Felul în care anul acesta s-au luat măsurile de rigoare, deși din punct de vedere al vremii lucrurile au stat mai prost, din punct de vedere al intervenției și al neplăcerilor cauzate au stat mult mai bine pentru că lumea s-a mobilizat exemplar, din punct de vedere al instituțiilor statului", a spus Palada.

Întrebat de situația șoferilor de TIR rămași blocați, Palada a răspuns: "Dânșii au plecat la drum, neținând cont de avertismentele meteorologice, au fost rugați să rămână în parcări. Am avut persoane care au ținut cont de toate avertismentele, dar a fost și o minoritate a celor care s-au aventurat".

Palada a susținut că premierul, deși a fost surprins de presă la baschet în weekend, a fost prezent constant în comitetul de urgență.

"Sunt sigur că ați văzut maniera în care premierul în toate aceste zile, și vineri, și sâmbătă, și duminică, a fost în mod constant în rândul celor de la comitetul de urgență", a spus Palada.

Meteorologii au ridicat CODUL PORTOCALIU şi au instituit COD GALBEN pentru mai multe judeţe din estul şi sud-estul ţarii, între orele 17-23, pe 27 ianuarie.