MENIU

Robert Cazanciuc: Nu cred că PSD are altă opţiune decât propriul candidat. Ce șanse are Geoană să fie susținut de partid

Robert Cazanciuc: Nu cred că PSD are altă opţiune decât propriul candidat/ Arhivă foto

Senatorul Robert Cazanciuc a afirmat că nu crede că în momentul de faţă PSD are altă opţiune la alegerile prezidenţiale decât să meargă cu propriul candidat şi a precizat că nu a auzit ca Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, să fie luat în calcul de partid pentru a fi susţinut la altceva decât funcţii internaţionale.

”Nu cred că sunt şanse în momentul de faţă. Partidul a câştigat alegerile. În toate sondajele de opinie se află pe primul loc în încrederea opinii publice. Nu cred că în momentul de faţă PSD are altă opţiune decât să meargă cu propriul candidat. Nu am văzut până acum personaje mesianice care să poată să adune energiile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar sigur că acest lucru nu este imposibil, de aceea se numesc minuni”, a declarat, vineri, Cazanciuc fiind ce şanse sunt ca PSD să susţină un candidat independent la alegerile prezidenţiale. 

Întrebat, de asemenea, dacă PSD ia în calcul să îl susţină pe Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale din toamnă, social-democratul a răspuns:  ”N-am auzit niciodată ca domnul Geoană să fie luat în calcul de PSD pentru a fi susţinut la altceva decât funcţii internaţionale”.

Președintele, despre alegerile întinse pe trei săptămâni: „Eu cred că va exista suficientă înțelepciune pentru a păstra coaliția”

În ceea ce privește reluarea discuţiilor dintre PSD şi PNL în ceea ce privește susținerea aceluiași candidat pentru alegerile prezidenţiale, social-democratul a arătat că ”liberalii au stabilit că au propriul candidat".

"E foarte bine, e opţiunea PNL. Problema este să ajungă măcar în turul doi candidatul PNL, cel puţin aşa cum arată cifrele acum. Cele două partide care formează coaliţia au spus foarte clar că vor avea propriii candidaţi”, a subliniat Robert Cazanciuc. 

El a mai fost întrebat dacă Marcel Ciolacu este singura opţiune a PSD pentru a fi candidat la alegerile prezidenţiale. 

”Sigur tradiţional PSD a scos în această bătălie  şeful partidului. Dacă ne uităm la performanţa domnului Marcel Ciolacu ca prim-ministru, am văzut foarte puţini oameni care să spună că nu au încredere în domnul Marcel Ciolacu. Deci având această, să spunem, încredere, cred că domnul Marcel Ciolacu are şanse reale de a câştiga această  bătălie”, a mai declarat Robert Cazanciuc.

Mai multe articole despre:
robert cazanciuc psd cantidat psd prezidentiale