MENIU

REZULTATE PARŢIALE HUNEDOARA: Un primar de comună, candidat PSD, câştigă mandatul de deputat

REZULTATE PARŢIALE HUNEDOARA: Un primar de comună, candidat PSD, câştigă mandatul de deputat

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Petru-Sorin Marica, primar al unei comune hunedorene, a câştigat mandatul de deputat în Colegiul 3 Haţeg-Călan-Ţinutul Pădurenilor, la o diferenţă de 1.260 de voturi de următorul clasat, candidatul PNL, Sorin Ştefoni, potrivit rezultatelor finale anunţate de BEJ.

Potrivit potrivit rezultatelor finale anunţate, luni, de Biroul Electoral Judeţean Hunedoara, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Petru-Sorin Marica, a câştigat mandatul de deputat în Colegiul 3 Haţeg-Călan-Ţinutul Pădurenilor, obţinând 10.190 de voturi, adică 44,74 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În vârstă de 51 de ani şi de profesie economist, Petru-Sorin Marica este de 14 ani primarul comunei Sălaşu de Sus.

Principalul său contracandidat, Sorin Ştefoni (PNL), a obţinut 8.930 de voturi (39,21 la sută), diferenţa dintre cei doi fiind de 1.260 de voturi.

Al treilea clasat a fost candidatul PDL, Ioan Ciolea, care cu câteva zile înainte de alegeri a anunţat că a părăsit tabăra democrat-liberală pentru PMP şi că îl susţine pe candidatul Mişcării Populare, Radu-Mihai Cristescu.

Pentru că buletinele de vot erau deja tipărite, Ioan Ciolea a rămas candidat PDL şi a obţinut mai multe voturi decât candidatul PMP, Radu-Mihai Cristescu, pe care l-a susţinut. Ciolea a obţinut 1.287 de voturi, în timp ce Cristescu a luat 1.243 de voturi. Ultimul clasat a fost candidatul PPDD, Marian Muntean.

Până acum, Colegiul 3 Haţeg-Călan-Ţinutul Pădurenilor a avut doar deputaţi PNL. În acest colegiu, primul parlamentar ales prin vot uninominal a fost Ioan Timiş, care a ajuns în Parlament în 2008, din partea PNL. După decesul acestuia, în 2010, au fost organizate noi alegeri, în urma cărora a fost desemnat câştigător fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu.

În 2012, în acest colegiu a fost ales liberalul Dan Radu Ruşanu, care a demisionat însă la scurt timp pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. În prezent, Dan Radu Ruşanu este arestat într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi alte fapte de corupţie.