MENIU

De ce vrea PSD să aducă rezerva de aur a României în țară? Anunțul făcut de Șerban Nicolae

Serban Nicolae

Senatorul PSD Șerban Nicolae a afirmat că inițiativa de a muta rezerva de aur în țară a venit pentru a face ecomonie la buget. ”Plătim 300.000 de euro de an pentru depozitatea aurului la Banca Angliei”, a spus acesta.

Întrebat dacă a discutat cu oficiali europeni privind acest subiecte, Șerban Nicolae a spus că în privința rezervei de aur nu există niciun fel de restricții. ”De altfel, țări europene cu o economie stabilă au luat asemenea măsuri de repatriere a rezervei de aur”, a completat senatorul PSD.

Acesta mai spune că economia României este în creștere și că este sigur să ținem aurul în țară.

”Repatrierea este integrală. România își poate permite să își țină acasă aurul și BNR să poate folosi această rezervă atunci când este nevoie”, a mai spus Șerban Nicolae. 

Aurul României, adus în țară. "Dragnea și Șerban Nicolae vor să pună mâna pe aurul țării"

”Nu se schimbă titularul acestei rezerve, nici destinația. Nu putem acoperi din rezerva de aur deficitul bugetar”, conform senatorului PSD

”Ungaria a repatriat întreagă rezervă de aur și după a crescut-o după aceea, de la 3 tone la 10 tone. Există diverse strategii. Se depozitează la Banca Națională a României și cred că BNR este destul de stabilă să poată depozita aurul”, a completat acesta.

Întrebat cine a avut ideea repartierii aurului, Șerban Nicolae a spus: ”Ideea a fost a mea, dar am discutat cu domnul Dragnea de multe ori”.

Dragnea și Șerban Nicolae, atac neașteptat la BNR. Ce vor să facă cu aurul țării