MENIU

Relu Fenechiu, declarații uluitoare despre o judecătoare care l-a condamnat

Acuzaţii grave făcute de Relu Fenechiu la adresa magistraţilor care l-au condamnat. Fostul ministru spune ca unul dintre judecători l-ar fi vizitat după gratii şi i-ar fi spus că a fost obligat să dea o decizie prin care să ajungă la închisoare. 

Relu Fenechiu a declarat, la ieşirea din Penitenciarul Vaslui, că judecătoarea Sofica Dumitraşcu l-a vizitat când el era în Penitenciarul Jilava şi i-a cerut iertare pentru că l-a condamnat.

„Mi-a făcut o vizită în detenţie la Jilava şi cerându-mi iertare. Este verificabil acest lucru, documentele sunt publice, cu siguranţă. Mi-a zis exact aşa "Relu, te rog iartă-mă, nu am avut ce face, doamna Stanciu ne-a spus zis că trebuie să fie o decizie luată în unanimitate. Mi-a spus tot atunci că a rugat-o pe doamna Stanciu să îi lase în pace măcar pe oamenii nevinovaţi care sunt condamnaţi alături de mine şi care chiar nu au nicio vină şi a spus că nu se poate, că aşa trebuie să se întâmple”, a declarat Fenechiu, adăugând că dacă ar fi trăit, Dumitraşcu şi-ar fi asumat toate riscurile şi ar fi spus adevărul.

Relu Fenechiu a fost eliberat condiționat fără să plătească nici măcar un leu din prejudiciu

Fostul ministru spune ca ar trebui ca autorităţile să-i dea transformatoarele înapoi înainte de a cere bani. Cei care trebuiau să recupereze suma sunt inspectorii de la Administraţia Fiscală. Contactaţi de Realitatea TV, aceştia nu au oferit nici o explicație până în acest moment. 

După trei ani și jumătate de detenţie, Relu Fenechiu scapă de închisoare şi rămâne şi cu banii. Peste 5,5 milioane de lei ar fi trebuit să recupereze statul de la fostul ministru. Responsabili sunt cei de la ANAF, care nu au reuşit nici acum să intre în posesia sumei. Decizia Tribunalului Vaslui vine în contextul în care, pe când se afla după gratii, Relu Fenechiu s-a ales cu noi acuzaţii de corupţie.
 
Şi dacă ANAF tace, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate face paşi mici în ceea ce priveşte valorificarea. Prima licitaţie a fost un eşec, dar recent, ANABI a postat mai multe anunţuri prin care încearcă să vândă maşini sau diverse obiecte de uz casnic. De când a devenit operaţională, de la sfârşitul anului trecut, Agenţia a reuşit "performanţa" de a nu valorifica nimic. 
În timp ce ANABI organizează cinci licitaţii pentru câteva bunuri, altele aşteaptă să fie valorificate. Printre ele, un avion, peste 230 de maşini, 4 ATV-uri, electrocasnice şi... haine. Problema este că sunt încă în evaluare, iar, în unele cazuri, proprietarii lor au contestat sechestrul în instanţă, iar acum se aşteaptă verdictul. Pe măsură ce trece timpul, bunurile îşi pierd însă din valoare. Grav este că ne costă şi să le păstrăm. Aproximativ cinci milioane de lei din bugetul de zece milioane al ANABI pe anul trecut au mers pe întreţinerea bunurilor. Alte patru milioane au fost pentru salariile celor peste 30 de angajaţi. 
Mai multe articole despre:
închisoare Relu Fenechiu