MENIU

Regele Mihai. Cea mai emoționantă fotografie. Rămas bun, Majestate!

Mii de români au trecut zilele acestea pe la catafalcul regelui Mihai pentru a-și lua rămas bun de la Majestatea Sa.

Și totuși, una dintre ele a devenit virală pe Facebook. Un tânăr, probabil elev, a venit să își ia rămas bun de la rege. S-a așezat în genunchi, în fața sicriului, având ghiozdanul alături. Nu este nevoie de alte cuvinte. Este doar o lecție, pentru noi toți. Și o imagine care va rămâne în istorie. Rămas bun, Majestate!

PROGRAMUL FUNERALIILOR REGELUI MIHAI, SÂMBĂTĂ

La ora 10:55, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă şi militară.

La ora 11:15, sicriul va fi urcat pe un afet de tun. Se va forma un cortegiu funerar, la care vor lua parte Familia Regală, militari români, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional.

De la ora 11:25 la ora 12:15, cortegiul funerar va merge pe jos, pe traseul Piaţa Palatului Regal - Calea Victoriei - Splaiul Independenţei - Piaţa Unirii - Intrarea pe Dealul Mitropoliei. De la ora 12:30 la ora 14:00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare. La ora 14:00, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piaţa Unirii - Piaţa Universităţii - Piaţa Romană - Arcul de Triumf - Şos. Kiseleff - Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Mai multe articole despre:
tânăr regele Mihai fotografie virala rams bun