MENIU

Regele Mihai a fost externat. Starea sa generală este stabilă. Va fi tratat acasă

Regele Mihai a fost externat după o spitalizare de 17 zile, anunţă un comunicat la Casei Regale. Având în vedere gravitatea diagnosticului, tratamentul și procesul de recuperare vor fi de lungă durată și vor necesita o atentă supraveghere, mai informează documentul. Totodată, principesa Elena va continua să fie alături de Regele Mihai I și Regina Ana. Reamintim că Regele Mihai a fost diagnosticat cu leucemie în stadiu foarte avansat, cu metastaze, și supus unei intervenții chirurgicale. Informația a venit pe 2 martie, de la avocatul Casei regale care a transmis o înregistrare video în care a comunicat că Majestatea Sa se află într-o stare gravă de sănătate monarhul având și cancer de piele. În urma anunțului, președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș dar și alți lideri politici au transmis mesaje în care și-au exprimat îngrijorarea pentru starea de sănătate a Regelui, transmițând totodată urări de însănătoșire. Printre cei care au avut un mesaj pentru monarh a fost și Ion Iliescu. Totodată nepotul Regelui, Nicoale, i-a transmis un mesaj emoționant monarhului.

Redăm, în continuare, comunicatul de presă remis de Casa Regală:

"Medicii au încuviințat ca Majestatea Sa Regele Mihai I să fie externat astăzi din clinica medicală de la Lausanne, după o internare de 17 zile.

Regele a ajuns la reședința privată, unde va continua să fie sub observația echipei de medici de la clinică, alături de medicii de familie.

Starea generală a Regelui este stabilă. Având însă în vedere gravitatea diagnosticului, tratamentul și procesul de recuperare vor fi de lungă durată și vor necesita o atentă supraveghere.

Pentru zilele următoare, Principesa Elena va continua să fie alături de Regele Mihai I și Regina Ana, părinții săi. O echipă de angajați ai Casei Majestății Sale Regelui, detașați în Elveția, sunt alături de Majestățile Lor la reședința privată.

Custodele Coroanei este în contact permanent cu Majestățile Lor și cu echipa de medici. Alteța Sa Regală își va continua angajamentele publice în țară, urmând să se întoarcă în Elveția curând, pentru a revedea pe Majestățile Lor", se arată în comunicat.

Regele Mihai, diagnosticat cu leucemie în stadiu foarte avansat. Se retrage din viața publică

Pe 2 martie, Consiliul Regal a anunțat că regele urmează un tratament complex și solicitant, care îl împiedică să apară în public, și va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere. Regele a fost supus recent unei operații chirurgicale, iar diagnosticele puse de echipa medicală sunt carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică.

"Majestatea Sa urmează un tratament complex și solicitant, care îl împiedică să apară în public, și va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere", precizează sursa citată.

Prima reacţie a Principelui Nicolae, după ce Regele Mihai a fost diagnosticat cu leucemie

Ion Iliescu, mesaj neaşteptat pentru Regele Mihai, după ce Casa Regală a anunţat că este grav bolnav