MENIU

Referendumul pentru Capitală. Ce se ascunde, de fapt, în spatele acestei manevre? CTP: Nicușor Dan și-a făcut deja campanie prezidențială pentru 2029

Nicușor Dan/ Facebook

Continuă manevrele pentru referendum. Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat că Alianţa pe care o conduce va sprijini referendum-ul iniţiat de Nicuşor Dan. Orban a avut o întâlnire cu primarul Capitalei, pentru cele 20 de puncte pe care le-a propus prezidenţiabililor. Totodată, Primarul Capitalei, Nicușor Dan și-a făcut deja campanie prezidențială pentru anul 2029. Sunt declarațiile făcute de gazetarul Cristian Tudor Popescu. Mesajul a fost publicat pe pagina lui de Facebook. 

Nicuşor Dan cere referendum în București chiar în ziua alegerilor prezidențiale. Scopul primarului Capitalei este de a-i extinde atribuțiile. Principialii lideri politici și-au anunțat deja susținerea acestei inițiative. Orban a avut o întâlnire cu primarul Capitalei, pentru cele 20 de puncte pe care le-a propus prezidenţiabililor.

Cristian Tudor Popescu a comentat comportamentul edilului după scandalul de la planșeul din Piața Unirii și a declarat că tot circul de acolo nu rezolvă traficul ucigător și poluarea din București. Gazetarul consideră că, totul este o campanie mascată pentru prezindețialele din 2029 pentru că deși avea de înfruntat un risc de imagine enorm, primarul general Nicușor Dan nu s-a clătinat, și n-a dat un pas înapoi.

Nicușor Dan câștigă capital. Capitala ce câștigă? În acest moment, mai avem un candidat la președinția României, numai că nu în 2024, ci pentru 2029. Domnul Nicușor Dan și-a început campania electorală. Adică, s-a hotărât să facă totuși ceva, și anume politică. Seara înfruntării cu armata personală a lui Băluță în parcul de la Unirii a fost un test dur pentru orice om politic. Dacă referendumul va trece, Nicușor Dan va câștiga și mai mult capital politic, care nu va șterge însă datoria lui mare față de bucureșteni de a face mai mult pentru Capitală. Dacă nu, va avea o scuză pentru orice eșec ca Primar General. A scris gazetarul pe pagina de Facebook.