MENIU

Florin Iordache: Căsătoriile gay ”încalcă prevederile cumva creștine ale poporului român”

Deputatul PSD Florin Iordache

Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților a explicat de ce era nevoie de modificarea Constituției pentru redefinirea familiei. Se pare că familia ”netradițională”, în viziunea PSD, ar fi încălcat ”prevederile cumva creștine ale poporului român”.

Referendumul pentru familie va avea loc cel mai probabil pe 10 iunie, iar un mmebru de seamă al PSD explică de ce era nevoie de el. 

”Noi avem anumite tradiții, chestiuni pe care nu le putem nega, pornind chiar de la această inițiativă susținută de 4 milioane de români”, a explicat Florin Iordache, vorbind despre necesitatea redefinirii familiei în Consituție, printr-un referendum care va avea loc cel mai probabil în luna iunie.

Întrebat de ce era nevoie de modificarea Constituției, în condițiile în care legea nu permite căsătoriile persoanelor de același sex, Iordache a făcut apel la trdaițiile poporului român.

”În momentul în care a fost demarată această chestiune, s-a plecat de la dorința unora de a transpune în legislația românească anumite prevederi care într-un fel sau altul încalcă prevederile cumva creștine ale poporului român”, a explicat Iordache. 

Referendumul pentru redefinirea familiei ar putea avea loc pe 10 sau 17 iunie 

Referendumul pentru familie va avea loc în curând, posibil chiar pe 10 iunie. Este anunțul făcut joi de Florin Iordache.

”Cred că undeva pe un 10 iunie se va putea organiza referendumul pentru organizarea Constituţiei. Cred ca toate partidele politice responsabile şi toţi vor susţine acest demers de modificare a Constituţiei. Este normal, suntem parte a Uniunii Europene, dar avem propriile traditii, suntem pentru modificarea Constitutiei, nu putem nega tradiţia şi eforturile celor 3 milioane de români”, a spus Iordache, cu referire la referendumul pentru familie.

”Noi am spus că vom susţine o iniţiativă de modificare a Constituţiei, azi în final Curtea Constituţională a respins şi aşteptăm ca preşedintele să promulge legea referendumului şi în aceste condiţii Senatul să adopte forma adoptată de Camera şi în ultima duminică din cele 30 de zile se va organiza referendum”, a explicat fostul ministru al Justiției.