MENIU

REFERENDUM CONSTITUŢIE. ANTONESCU: Nu văd de ce ar trebui să fie un coordonator comun în USL

REFERENDUM CONSTITUŢIE. ANTONESCU: Nu văd de ce ar trebui să fie un coordonator comun în USL / Foto: MEDIAFAX

REFERENDUM REVIZUIRE CONSTITUŢIE. Partidele care formează USL ar trebui să aibă fiecare propria coordonare în ceea ce privește organizarea REFERENDUMULUI pentru REVIZUIREA CONSTITUŢIEI, a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului, președintele PNL, Crin Antonescu.

REFERENDUM REVIZUIRE CONSTITUŢIE. "Eu cred că dacă vom merge, și așa vom merge, pe liste separate (pentru europarlamentare — n.r.), fiecare partid va avea propria lui campanie și evident că suntem în egală măsură interesați de Constituția revizuită pe care o vom susține. (...) Da, așa cred că este normal (în USL, fiecare partid să aibă propria coordonare — n.r.). O să discutăm și cu colegii, dar eu așa cred. Nu văd de ce ar trebui să fie un conducător comun", a spus Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că liberalii vor mai discuta și despre posibilitatea ca REFERENDUMUL să fie organizat într-o singură zi, considerând că și într-o astfel de situație sunt șanse pentru atingerea pragului de 50%, chiar dacă este un prag "greu de atins".

"Șanse sunt și într-o zi. Că e un prag greu de atins, știm cu toții, mai cu seamă din cauza interesului scăzut în Europa și implicit în România pentru alegerile europarlamentare și pentru faptul că noi continuăm să avem trei milioane de alegători și mai bine în cvorum, dar în afara interesului de vot pentru orice alegeri. Gândiți-vă că la alegerile prezidențiale cifra a fost foarte mică", a subliniat președintele PNL.

De asemenea, Crin Antonescu a adăugat că la nivelul PNL încă nu s-a luat o decizie în sensul în care coordonatorul campaniei pentru alegerile europarlamentare, Marian Petrache, să se ocupe și de coordonarea PNL privind referendumul pentru revizuirea Legii fundamentale.

"Asta vom discuta la Delegația Permanentă. Este o chestiune strict organizatorică", a mai afirmat liderul PNL.