MENIU

Ministrul Sănătății și-a dat demisia. Cum şi-a motivat Cadariu plecarea. Cioloș asigură interimatul

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a demisionat în urma numeroaselor scandaluri care au zguduit Sănătatea. Prim-ministrul Dacian Ciolos a convenit, împreună cu președintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătății pentru a coordona direct și a asigura continuitatea măsurilor necesare în sectorul de sănătate. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care interimatul la Sănătate este este preluat de către Dacian Cioloş.

Patriciu Achimaș Cadariu a susținut o conferință de presă în care a motivat decizia de a demisiona din funcția de ministru al Sănătății, invocând abordările diferite pe care le-a avut acesta și premierul Dacian Cioloș în problema dezinfectanților diluați din spitale.

"În această dimineață am avut o discuție cu premierul Dacian Cioloș, după ce, în prealabil, anunțase că va fi întrunită o comisie pentru soluționarea problemei dezinfectanților. Au existat diferite abordări și am decis să-mi înaintez demisia. Principala noastră preocupare reprezintă siguranța pacienților. Tocmai de aceea am ales să facem cele mai rapide analize de către personal autorizat, în laburatoare autorizate, pentru a putea lua măsurile administrative potrivite, astfel încât să corectăm lucrurile. Nu putem să discutăm despre analize care nu sunt făcute în laburatoare autorizate, pentru că aceste lucruri pot să coste România în justiție. Analizele trebuie făcute cu un plan responsabil", a declarat ministrul demisionar al Sănătății.

Acesta a explicat și întârzierea publicării listei cu spitalele din România care folosesc produse achiziționate de la firma Hexi Pharma.

De ce a demisionat ministrul Sănătății! Cadariu: Un plan nu se face prin măsuri pompieristice

"Am acceptat astăzi demisia domnului Patriciu Achimaș-Cadariu din funcția de ministru al Sănătății. În perioada următoare, voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, propunerea pentru un nou ministru al Sănătății", precizează premierul Dacian Cioloș într-un comunicat.

Potrivit surselor citate de Realitatea TV, motivul pentru care Patriciu Achimaș Cadariu a demisionat este faptul că nu a fost de acord cu gestionarea situației privind dezinfectanții diluați din spitale.

Premierul Dacian Cioloș a declarat încă de vineri că nu exclude nicio măsură în cazul ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, dar este de părere că schimbarea oamenilor nu rezolvă problemele unui sistem.

"Nu exclud nicio măsură, dar în momentul de față nu cred că schimbări de oameni pot să rezolve problemele sistemice. Dacă va fi cazul și când va fi cazul, așa cum am demonstrat și până acum, voi lua orice măsură, dar acum mă interesează să găsim soluții la problemele care sunt acolo și să putem scoate la lumină alte probleme care eventual se pot isca. Pentru că, vă dați seama, cum poți să schimbi, să faci o reformă într-un sistem când la fiecare lună, aproape la fiecare lună, mai apare câte o criză, mai apare câte un scandal?", a afirmat Cioloș, întrebat dacă ia în calcul demiterea ministrului Sănătății în contextul crizei dezinfectanților din spitale.

Mai multe articole despre:
patriciu achimas cadariu dezinfectanţi