MENIU

Reacţie după ce Fondul Suveran a fost declarat neconstituţional: "M-am ocupat personal de sesizare"

Cosette Chichirău, deputat USR, a avut o primă reacţie după ce CCR a stabilit că Fondul Suveran este neconstituţinal. Astfel, aceasta scrie că ea s-a ocupta personal de sesizare, iar decizia CCR este o victorie.

"Victorie! Am câștigat la CCR împotriva lui Dragnea! Am oprit, cel puțin temporar, cel mai mare jaf al României. M-am ocupat personal de această sesizare, pe care USR a depus-o pentru a proteja statul român. Guvernul este acum forțat, dacă vrea să continue proiectul Fondului Suveran, să dea o ordonanță sau o hotărâre de guvern. Noi facem absolut tot ce ne stă în putință pentru a bloca acest jaf fără precedent!", a scris Cosette Chichirău, pe Facebook. 

CCR a dat câștig de cauză sesizărilor depuse de Președintele Iohannis, de PNL şi USR cu privire la neconstituționalitatea unor prevederi din proiectul de lege cu privire la înființarea Fondului Suveran de investiții, proiectul "de suflet" al lui Liviu Dragnea.

Atât şeful statului, cât şi partidele din opoziţie au considerat că înfiinţarea Fondului intra în atribuţiile autorităţilor publice centrale, nu ale Parlamentului, fiind astfel încălcată separaţia puterilor în stat.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că legea privind înfiinţarea FSDI a fost declarată neconstituţională, deoarece acest fond nu trebuia înfiinţat printr-o lege, ci printr-o hotărâre de Guvern.

Fostul premier Victor Ponta a salutat decizia CCR, spunând că a fost oprit în acest fel "cel mai mare jaf din avuția României".

"Curtea Constituţională a oprit (pentru moment cel puţin) cel mai mare jaf din avuţia României după 1989 - această uriaşă hoţie a fost promisă de Liviu Dragnea "protectorilor" săi din afara ţării (Rusia, Israel, SUA)/ era un preţ de peste 10 miliarde de euro din ce a mai rămas statului şi poporului român pe care Dragnea era dispus să îl plătească pentru protecţia sa politică şi pentru câteva fotografii cu lideri internaţionali!", a scris Ponta, miercuri, pe Facebook.