MENIU

Reacții dure la OUG anunțată de Toader: Este o ordonanţă dedicată infractorilor din România

<p>Tudorel Toader la CCR</p> <p>&nbsp;SURSA FOTO: GEORGE Călin Inquam Photo</p>

Reacții dure la OUG anunțată de Toader: Este o ordonanţă dedicată infractorilor din România. Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că ordonanţa de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale sau interceptări ilegale, propusă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este „dedicată infractorilor din România, dintre care mulţi sunt în funcţii.

”Este aceeaşi logică a statului infracţional în care este folosit Guvernul, pentru ca infractorii să îşi facă legi după nevoile lor. Ceea ce se însearcă acum este scoaterea din dosare a unor probe, pentru care nu există nicio reglementare sau vreo lege a statului român că nu ar fi legale(...) Ceea ce se încearcă este crearea unui mecansim pentru ca probe pentru care nu există un temei legal că nu ar îndemplini cerinţele legale să fie elimininate din dosar, astfel persoanele asupra cărora nu există niciun dubiu din punct de vedere al instanţelor, să devină brusc spălate”, a declarat, joi, Dan Barna pentru MEDIAFAX.

Preşedintele USR a mai spus că această ordonanţă de urgenţă, pe care vrea să o propună ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este o continuare a modificărilor aduse Codului Penal, fiind „ordonanţă dedicată infractorilor din România”.

Raluca Prună, despre OUG pentru revizuri propusă de Toader: Mai ușor, să nu ne rupem gâtul!

Raluca Prună, fostul ministru al Justiției, a criticat intenția lui Tudorel Toader de a da OUG de revizuire a condamnărilor date pe baza interceptărilor ilegale.”Un protocol e ‘ilegal’ dacă decide asta o instanța, nu pentru ca așa grăiește unul de pe strada care e mic și se ia prea in serios”, a scris Raluca Prună.

Redăm, în continuare, mesajul Ralucăi Prună, postat pe pagina de Facebook:

”Un personaj al cărui nume am spus ca nu merita pronunțat bate câmpii cu revizuirile.

Mai usor cu revizuirile sau OUG-urile pe scări, sa nu ne rupem gâtul.

Un protocol e ‘ilegal’ dacă decide asta o instanța, nu pentru ca așa grăiește unul de pe strada care e mic și se ia prea in serios. Iar pana la data când CCR a decis ca firele le întinde poliția, nu altcineva, totul era legal. Nu am auzit vreun constitutionalist reputat sa își fi rupt hainele de ilegal ce era totul.
Așa ca, pun totul pe seama delirului de a vrea sa fii mare, când ești insignifiant de mic. După conținut, demn de ignorat pur și simplu.

Pana atunci, ma alătur curvelor, hoților și cerșetorilor. Știți voi de ce și pentru ce”, arată Raluca Prună.

Tudorel Toader anunță OUG pentru revizuirea sentințelor date în baza protocoalelor cu SRI

Ministrul Justiţiei a declarat, miercuri seară, că-i va propune premierului adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale cu SRI sau interceptări ilegale, Tudorel Toader precizând că va face această propunere într-un timp scurt, "după terminarea concediilor". Concret, ar urma ca dosarele de mari condamnări din politică să fie revizuite, iar cei condamnați pe baza protocoalelor încheiate de parchete cu serviciile secrete vor putea ajunge din nou în fața unui judecător.

Mai multe articole despre:
reacţii OUG toader dure dedicată infractorilor