MENIU

Războiul sondajelor. Cine intră în turul doi la prezidențiale

Candidatul USR PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, se clasează pe locul trei în topul preferințelor românilor, potrivit unui sondaj realizat la comanda USR, publicat pe un grup intern de comunicare al partidului și consultat de G4Media.ro. Un sondaj IMAS, publicat luni de Europa FM îl clasează pe Barna tot pe locul trei,  cu 14, 2% din intențiile de vot.

Astfel, potrivit cercetării sociologice, Dan Barna ar obține 19,7% din voturi în primul tur al prezidențialelor, fiind la mică distanță de Viorica Dăncilă, clasată pe locul doi, cu 21,4% din opțiuni.

Pe primul loc s-ar situa președintele Klaus Iohannis, care ar fi votat de 40,5% dintre români, iar pe locul patru – Mircea Diaconu, cu doar 7,6% din sufragii.

Potrivit unui sondaj IMAS prezentat luni de Europa FM, președintele Klaus Iohannis se află pe primul loc în preferințele românilor la alegerile prezidențiale din această toamnă, cu peste 45% din intențiile de vot.

Pe locul doi, la mare distanță de actualul președinte, este Mircea Diaconu, susținut de ALDE și Pro România, care ar obține 16,6% din voturi, iar al  treilea clasat, potrivit sondajului IMAS, este Dan Barna care scade față de luna august la 14,2%.

Urmează, pe locul patru, șefa PSD, Viorica Dăncilă, cu 12,4%, în creștere cu 4 procente.

Mai multe articole despre:
sondaje prezidenţiale