MENIU

Război total în USR: reziștii, divizați de lupta pentru șefia partidului și bătălia pentru alegerile prezidențiale. Cu cine vrea Lasconi să facă echipă

Elena Lasconi / Foto: Inquam Photos

E război în USR pe cârma partidului, dar și pe candidatura de la alegerile prezidențiale. Elena Lasconi duce o luptă grea cu Dominic Friz, care visează și el să îi ia locul lui Cătălin Drulă, la cârma USR, dar și pe cel al lui Iohannis, la Palatul Cotroceni. Primărița din Câmpulung Muscel a început deja să facă promisiuni în speranța că va găsi susținători în partid. Și asta nu e tot, Lasconi spune că își dorește să facă echipă în USR cu Nicușor Dan, pentru care, spune ea, ar fi dispusă și să renunțe la candidatura de la prezidențiale, dacă edilul și-ar dori acea funcție. În tot acest timp, Friz își pregătește în tăcere candidatura pentru fotoliul de la Cotroceni. 

Elena Lasconi pare că s-a răzgândit după ce în urmă cu ceva timp a stârnit un val de revoltă anunțând că a votat la referendumul pentru familie. Acum, Primărița din Câmpulung Muscel spune că, dacă va ajunge să conducă Uniunea Salvați România, va primi pe absolut toată lumea în partid.

"Nu am sa candidez decat daca o sa am sprijinul biroului national al USR. Mai dureaza o saptamana si ne lamurim. Atunci o sa iau o decizie. Asta e definitia unui bun crestin, iubirea nu e conditionata, fiica mea a declarat ca e parte din aceasta comunitate. Sunt 100% pentru parteneriat civil", a declarat recent Lasconi.

Dezbinarea reziștilor atinge cote uriașe. Reacția șocantă a unui fost ministru la adresa unui fost membru USR: Minte ca un porc!

Totodată, Lasconi anunță că dacă va fi aleasă la șefia partidului nu îi va lua în echipă pe fostul șef USR Cătălin Drulă, Ionuț Moșteanu și rezistul care a jucat banii țării la Bruxelles, Cristian Ghinea. În schimb, Lasconi spune că și-ar dori ca Nicușor Dan să se întoarcă în Uniunea Salvați România, mai ales că el a înființat partidul.

De asemenea, Elena Lasconi spune că ar face un pas în spate dacă Nicușor Dan ar candida la prezidențiale și l-ar susține pe acesta. Ea este de părere că edilul Capitalei ar fi un candidat bun pentru fotoliul de la Cotroceni, însă, spune ea, Nicușor Dan nu își dorește acest lucru.

Bătaie mare, pentru un partid mic: 10 pentru șefia USR. Cine este favoritul

În tot acest timp, Dominic Fritz face demersuri pentru fotoliul de la Cotroceni. Pe data de 5 iulie, potrivit unor surse, Fritz își va depune dosarul pentru a primi cetățenia română, lucru esențial pentru a putea candida la președinția țării.