MENIU

RĂZBOI în interiorul PSD: LIDERII se întrunesc în Comitetul Național pentru analiza EȘECULUI

Victor Ponta, alături de Liviu Dragnea sursa: Ovidiu Dumitru Matiu/<a href="http://inquamphotos.com/photo/2095/VICTOR-PONTA---MITING-ELECTORAL---SIBIU.html#.VHLpl8mnlDo" target="_blank">Inquamphotos.com</a>

Începe o săptămână de foc la PSD, în toiul unor noi acuzaţii la adresa lui Victor Ponta, care a dat bir cu fugiţii în Emirate, după ce a pierdut alegerile. Comitetul Executiv al partidului se va întruni zilele acestea pentru a analiza efectele eşecului de la prezidenţiale. Între timp continuă dezvăluirile privind vacanţa de lux petrecută de Ponta alături de omul de afaceri Sebastian Ghiţă. După petrecerea din Abu Dhabi, premierul ar fi chefuit şi într-un club din Dubai. Un barman român a publicat pe contul său de Facebook nota de plată de la masa lui Ponta, în valoare de aproximativ 2.700 de euro. 

Marea majoritate a liderilor PSD "zic să se facă" un congres al partidului în acest an, dar există şi posibilitatea convocării ''oricând a unui consiliu naţional de analiză şi de lansare a unor proiecte politice", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea. 

"Dacă se face congres, marea majoritate a liderilor din partid zic să se facă în acest an, ca din ianuarie să ne ocupăm de guvern şi de guvernare, pentru că avem obiective serioase şi ţara chiar are nevoie de guvernare, dincolo de emoţie. Dacă nu se face congres, putem face un consiliu naţional de analiză şi de lansare a unor proiecte politice oricând", a spus, pentru MEDIAFAX, preşedintele executiv al PSD.

Anterior, într-o emisiune a A3, Dragnea a exprimat opinia conform căreia preşedintele PSD Victor Ponta nu riscă să piardă această poziţie, în eventualitatea unui congres. " Îmi bazez această afirmaţie pe discuţia pe care am avut-o cu toate organizaţiile (şefii de filiale, n.r.), în afară de trei-patru excepţii, a celor care erau plecaţi din ţară. Au discutat, nu au venit să spună ce au visat noaptea, au discutat marţi şi miercuri cu organizaţiile. Sunt câteva mesaje pe care ei le-au luat şi le-au transmis, şi anume să păstrăm guvernarea şi să păstrăm în continuare echipa de conducere la partid”, spunea Dragnea.

Ion ILIESCU: Trebuie congres extraordinar PSD 

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că pierderea prezidenţialelor de către PSD reprezintă un eşec politic, arătând că viaţa este "cu de toate" şi că este important pentru forţele politice să nu intre în panică atunci când pierd şi nici să nu se umfle în pene când câştigă."Deci viaţa e cu de toate şi important este pentru forţele politice să nu intre în panică când pierd, să nu se umfle în pene când câştigă, să-şi păstreze echilibrul şi să poată să consolideze ce au construit până atunci şi să-şi deschidă orizonturi noi. Eu sper ca şi PSD să facă o analiză serioasă a cauzelor – pentru că e un semnal din partea electoratului - şi orice partid e dator să facă analiza proprie despre cum să răspundă mai bine electoratului", a spus Iliescu. El a admis că pierderea alegerilor prezidenţiale reprezintă un eşec politic, dar a subliniat faptul că viaţa politică oferă alternanţă. "Sigur, este un eşec politic. Asta e viaţa politică. Iată, avem o experienţă de 25 de ani. Aceşti 25 de ani au însemnat flux şi reflux. Dacă luăm partidul nostru, partidul pe care l-am creat eu, FSN la început, devenit FDSN, devenit PDSR, devenit apoi PSD, (...) deci în această perioadă de 25 de ani am avut perioade când am fost la guvernare, în ’96 am pierdut, a venit domnul Constantinescu şi Convenţia Democrată patru ani, dar în anul 2000 din nou eu am câştigat Preşedinţia şi domnul Năstase, care conducea PSD, a devenit prim-minsitru", a spus Iliescu.

RĂZBOI în PSD. DAN ȘOVA: "Dragnea trebuia să își dea DEMISIA luni după alegeri"

Dan Șova, unul dintre cei care cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea şi un pas înapoi pentru Victor Ponta a făcut DECLARAȚII INCENDIARE la emisiunea “Jocuri de Putere” realizată de Rareș Bogdan.

"Dacă Liviu Dragnea și-ar fi asumat eșecul acestei campanii și ar fi demisionat, lucrurile ar fi putut fi mai puțin tensionate. Cu toate că sunt un partid extrem de puternic, am pierdut, și nu oricum, ci la 1 milion de voturi. Se știu bine cei care au organizat campania. Nu pot să spun că am pierdut din cauza candidatului sau a vreunei filiale județene. Ci din cauza campanie conduse la sediul din Kisselef.  Cel mai vinovat este Liviu Dragnea. Sunt vinovați și consultanții, al căror rol era să anticipeze anumite lucruri, dar în final totul depinde de organizare. Liviu Dragnea a preferat să mă ironizeze atunci când am atras atenția că nu poți să ai capacitatea fizică de a conduce și un Minister și o campanie. Din păcate Aroganța este un lucru care se plătește scump în politică. Nu mi-a venit să cred că am pierdut alegerile, nici luni dimineață. Am avut un candidat mult mai bun decât Klaus Iohannis", a declarat Dan Șova.

Potrivit acestuia, Victor Ponta trebuie să rămână la conducerea PSD și la conducerea Guvernului

 Adrian Năstase: "Ar fi important să se ceară un vot de încredere în Parlament, după o remaniere"


Adrian Năstase a vorbit despre problemele din PSD, la evenimentul de lansare a celui mai recent volum al său, Cele două Românii. 


"Pentru începutul sesiunii parlamentare ar fi important să se ceară un vot de încredere în Parlament, eventual pe o remaniere guvernamentală, astfel încât toate semnele de întrebare legate de legitimitatea formulei de guvernare şi a majorităţii parlamentare să poată fi spulberate printr-un vot in Parlament. Dacă nu, nu". 

Năstase a apreciat că în politica românească e nevoie de linişte. 

"Încolo de ceea ce se întâmplă de obicei după alegeri când şi una dintre tabere cere sânge pe pereţi, dar şi în interiorul taberei care a pierdut există cei care au o mare bucurie a exorcizărilor...eu cred că ar trebui să trecem de această fază, să căutăm linişte". 

"Elementul de consensualitate, in primul rand pentru politica externă si dialogul pentru politica internă -ar trebui să fie elementele ale unei strategii politice a unei noi coabitari. Nu-i place acest termen noului presedinte, dar el a fost folosit în trei randuri in Franta. Un astfel de pact e determinat de alegatori prin votul pe care l-au dat", a mai spus Năstase.

 

NOTA DE PLATĂ a lui Ponta dintr-un club din DUBAI: 2600 de euro