MENIU

Răsturnare de situaţie. Andreea Paul rectifică: a născut de fapt, LUNI, nu sâmbătă

Andreea Paul a postat pe pagina sa de facebook un mesaj în care precizează că de fapt, ea a născut luni, 12 iulie 2010, şi nu sâmbătă, aşa cum anunţase iniţial. Reamintim că în urmă cu aproximativ două săptămâni, Andreea Paul anunţase că doar ea şi familia ştiu câte sacrificii a făcut pentru binele comunităţii. Printre acestea, anunţase că a născut sâmbătă, pentru a nu pierde nicio zi de muncă din cursul săptămânii.

Iată, integral, mesajul în care Andreea Paul rectifică ziua în care a născu. t

"As vrea să clarific de la început un lucru, am născut luni, 12 iulie 2010. Cred însă că indiferent când au născut sau când nasc, dacă pot să o facă sau nu, femeile au dreptul de a participa la decizia publică cot la cot cu bărbații și au dreptul să fie respectate la locul de muncă, mai ales că efortul lor este de zece ori mai mare decât în cazul colegilor de gen masculin.
Cea mai grea bătălie pe care, noi, femeile, o avem de dus astăzi este împotriva discriminării de gen și vă dau doar câteva exemple:
· România se află la jumătatea mediei mondiale în reprezentarea femeilor în Parlament, cu cele 11% doamne parlamentar față de o medie mondială de 22%;
· doar o cincime din echipele guvernamentale și prezidențiale sunt de gen feminin, deși peste 55% dintre absolventii de studii superioare în România sunt femei;
· doar 26% dintre firme în România încurajează revenirea femeilor la muncă după naștere.
Diferențele de mentalitate între societățile dezvoltate, unde femeile au șanse mult mai apropiate cu cele ale bărbaților, și România maschează cam trei decenii de involuție. Imi doresc să pot spune că am încercat prin toate mijloacele să schimb lucrurile în bine și să atrag atenția că nu mai putem continua așa", se arată pe pagina sa de facebook.