MENIU

Rareș Bogdan: Victor Ponta va ieși din scena politică definitiv. Este un eșec al unei generații

Rareș Bogdan a declarat în exclusivitate, la Realitatea Tv, că în opinia sa, Victor Ponta va ieși definitiv din scena politică, după ce a renunțat la șefia PSD, precizând că în cele din urmă, va fi nevoit să plece din fruntea Guvernului. Realizatorul a precizat că nu simte nicio satisfacție, după actul lui Ponta, precizând, că de fapt, demisia lui Ponta reprezintă eșecul unei generații care trebuia să fie un” produs de lux al capitalismului”. 

Rareș Bogdan a precizat că lucrurile sunt cât se poate de grave pentru România, adăugând că este posibil ca premierul Ponta să fie plasat sub control judiciar după ce va merge mâine la DNA. În plus, jurnalistul consideră că pe plan extern, Ponta  este ”terminat”: 

”Lucrurile sunt cât se poate de grave pentru Romania. Nu simt niciun fel de satisfacție, față de demisia sa. Poate vom întelege cum a eșuat la preluare puterii, în doar 3 ani. Va ieși din scena politica, definitiv. A fost singurul ”general” care și-a abandonat partidul, s-a urcat la bordul avionului si s-a dus in Turcia, la Erdogan, unde a stat aproape o luna. Mâine, la 8.30, se duce la DNA. Eu cred ca vom asista la demisia sa de la Guvern: dupa ce ai pierdut partidul, cel care te susține la guvernarea. Mâine, te poti trezi cu un control judiciar de toata frumusetea. El și-a folosit partidul pentru a salva ce  mai exista acum 3 luni de zile(....) Pe plan extern, dansul este terminat”, a mai spus Rareș Bogdan.

Acesta a mai precizat că Ponta este un caz care merită studiat, în perspectiva faptului că acum este o rușine pentru partidul său, în trei ani de la guvernare, dar a adăugat că este foarte posibil ca Ponta să  ai ia măsuri populiste, pâna la pleca din fruntea Guvernului:

”Este un eșec al unei generații, trebuia să fie un produs de lux al capitalismului romanesc. Merită studiat, este acum o rușine pentru partidul său. Eu cred ca va mai lua cateva masuri populiste până va demisona. Nu știm care este viitorul, cine va prelua guvernarea, că va fi PNL sau PSD și UNPR”, a încheiat  Rareș Bogdan.

Victor Ponta renunță la funcția de președinte PSD: s-a autosuspendat de la șefia partidului

Reamintim că Victor Ponta s-a autosuspendat de la șefia PSD, potrivit unei scrisori pe care premierul a postat-o pe pagina sa de facebook, în care precizează că decizia este motivată de ancheta DNA în care este urmărit penal. Acesta a scris că există o situație noua, specială, față de care trebuie să reactioneze, ”presedintele PSD este anchetat de DNA”, iar pentru a nu lasa ca aceasta situație să afecteze PSD, ”vă aduc la cunoștintă decizia mea de nu mai ocupa nicio functie de conducere in Partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse”, se arată în document. Deşi spune că face acest pas pentru a nu afecta imaginea partidului, menţionează că nu se retrage şi de la conducerea Guvernului.