MENIU

Rareş Bogdan: Preşedintele a pus degetul pe rană. Dacian Cioloş guvernează prost

<p>Rareş Bogdan</p>

Jurnalistul Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere", a comentat pe marginea declaraţiilor făcute de preşedintele Iohannis la Timişoara, unde şi-a exprimat nemulţumirea faţă de actualul Guvern. De asemenea, şeful statului a ţinut să le transmită celor care i-au "prezis" un final de mandat prematur că nu se simte deloc "descurajat".

"Domnul preşedinte pare că s-a spălat pe faţă cu apă rece de izvor şi s-a trezit. Aşa pare. Sigur că e bine că s-a trezit în Banat, acolo s-a trezit şi România acum vreo 26 de ani, prin decembrie. E bine, trezirea din Banat nu te mai face să dormi. Domnul preşdinte Iohannis în sfârşit pune degetul pe rană. Sunt de acord cu preşedintele meu cu aproape tot ce a zis. În primul rând că domnul Cioloş nu ştiu dacă guvernează. Eu l-aş întreba aşa: 'Domnul Cioloş, mai guvernăm şi noi ceva?'. Domnul Iohannis ne-a explicat azi, la Timişoara - ceea ce e un lucru bun - că e o problemă serioasă cu Guvernul, că se delimitează de Guvern şi că nu e mulţumit de Guvern", a declarat Rareş Bogdan, la Realitatea TV.

Iohannis: Cabinetul Cioloş nu este Guvernul meu. Sunt lucruri care mă nemulțumesc la acest Executiv

Jurnalistul a explicat şi care este motivul pentru care recent a afirmat, în timpul emisiunii "Jocuri de Putere", că mandatul preşedintelui Klaus Iohannis s-ar putea înainte de termen.

"Domnule preşedinte, corect ce spuneţi, doar că vin cu un amendament, cu simpatie. Până acum, cei care vă atrăgeau atenţia că s-ar putea să sfârşiţi mandatul înainte de termen, erau coţofenele domnului Băsescu, Băsescu însuşi şi alte coţofene. De data aceasta, cel care săptămâna trecută a atras atenţia, nu a prezis asta, a fost unul dintre suţinătorii dumneavoastră. Se numeşte Rareş Bogdan. Unul care stătea până la două noaptea, ca să explice cum e cu alegerile. Şi bine a făcut şi nu-i pare rău. Doar că eu vă mai spun ceva: rugaţi-l pe domnul de la juridic, pe consilierul dumneavoastră pe juridic să vă explice cum s-a modificat legea şi cum se face suspendarea", a afirmat Rareş Bogdan.

"Pentru că dacă vă uitaţi la faţa lui Liviu Dragnea de ieri, veţi vedea că şi-a schimbat faţa. Are o altă imagine, are o licărire în ochi. Domnul Dragnea a vorbit despre un telefon pe care l-aţi dat. Dacă dânsul şi-a permis să vorbească despre acel telefon - deşi, din punctul meu de vedere e perfect constituţional telefonul dat de dumneavoastră -, vă spun un lucru: după ce băieţii aceştia se duc val-vârtej în toamnă şi au toate şansele să fie pe primul loc, din cauză că partidul pe care l-aţi girat pare lovit la cap, s-ar putea să vă treziţi că anul viitor să nu vă doriţi dumneavoastră să terminaţi mandatul, dar să vă treziţi cu un PSD, aliat cu un PMP, şi lucrurile se pot schimba. Dacă vă închipuiţi că vine domnul Klemm sau alt ambasador şi le spune băieţilor că nu e ok suspendarea, vă înşelaţi. Eu zic să vă bazaţi pe dumneavoastră, să fiţi cu ochii în patru! Un PSD de 40% în toamnă şi un PMP de 8% nu cred că vă asigură un mandat liniştit până la finalul anului 2019. Eu am atras atenţia ca să înţelegeţi şi dumneavoastră şi ceilalţi că pericolul e mare. E bine că v-aţi trezit şi aţi explicat că domnul Cioloş, în care am investit toată lumea încredere, pare cam haotic, ca să nu spun adormit în guvernare. Nu înţeleg ce face de şase luni. Domnul Cioloş pare că la Bruxelles şi-a stricat capul, pentru că guvernează prost sau aproape inexistent", a adăugat el în final.

Klaus Iohannis: Îmi voi duce mandatul la bun sfârşit. Nu sunt nici pe departe speriat sau descurajat