MENIU

Rareș Bogdan dezvăluie reacția lui Dragnea după victoria lui Kovesi. În șoc!

Rareș Bogdan a salutat succesul lui Kovesi

Rareș Bogdan a salutat victoria obținută de Laura Codruța Kovesi în comisiile europarlamentare și a relatat reacția lui Liviu Dragnea.

Rareș Bogdan a relatat reacția șocată a lui Liviu Dragnea, după victoria obținută de Laura Codruța Kovesi în comisia LIBE a Parlamentului European în drumul spre șefia Parchetului European.

”Aud că Dragnea s-a prăbușit în fotoliu, cu ochii în tavan. Câteva minute, nimeni nu a avut curajul să scoată vreun sunet. Numai ceasul se auzea: tic-tac, tic-tac!”, scrie Rareș Bogdan, după votul din Parlamentul European.

Rareș Bogdan a salutat votul și a criticat dur reacția europarlamentarilor puterii de la București, care au încercat să o blocheze pe Kovesi.

Ținta finală a lui Kovesi în noua funcție ar putea fi chiar Liviu Dragnea, in dosarul Tel Drum, susține Rareș Bogdan. 

”Tic-tac! Dosarul Tel Drum ar putea ajunge exact pe masa Laurei Codruța Kovesi. Ce a acolo? Buba mare, buba neagră! Dragnea a fost acuzat că este inițiatorul unui grup infracțional organizat. Aa, să nu uit: îmi spun juriștii că fraudele din bani europeni nu se prescriu. La noi în Ardeal este o vorbă: o pățăști!”, spune Rareș Bogdan.  

Kovesi a obținut votul Comisiei LIBE și este mai aproape de funcția de Procuror-şef european 

În urma unui vot secret, comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidați pentru postul de procuror-șef european

Laura Codruţa Kövesi (România) a obținut primul loc, cu 26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franța) a obținut 22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania) 1 vot.

Marți, cei trei candidați au participat la o audiere organizată de Comisia LIBE, la care a participat și Comisia pentru control bugetar (CONT).

Procurorul-șef european, care va conduce Parchetul European (EPPO), va fi numit de comun acord de către Parlamentul European și Consiliu.

Rezultatul votului din Comisia LIBE și recomandarea Comisiei CONT (care, de asemenea, a desemnat-o pe Laura Codruţa Kövesi drept candidat preferat, în urma unui vot desfășurat marți) vor fi transmise de către Președintele LIBE către Conferința Președinților (formată din Președintele Parlamentului European și liderii de grupuri politice). Conferința Președinților va confirma etapele următoare din acest proces pe 7 martie, înainte de negocierile cu Consiliul.

Ce este Parchetul European

Parchetul European, care se așteaptă să fie operațional în 2020, va fi un birou independent însărcinat cu investigarea, urmărirea și aducerea în fața justiției a infracțiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupția sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro. Lista infracțiunilor va putea fi extinsă în viitor pentru a include, de exemplu, activități teroactivități teroriste.riste.

Până în acest moment, 22 de state membre s-au alăturat Parchetului European. Cele cinci state care nu participă încă (Suedia, Ungaria, Polonia, Irlanda și Danemarca) se vor putea alătura în orice moment.

Parchetul European va avea sediul central în Luxemburg si va fi compus dintr-un procuror-șef și un colegiu de procurori din toate țările participante. Aceștia vor coordona investigațiile curente desfășurate de către procurorii delegați în fiecare stat participant.