MENIU

Rareş Bogdan: Anul 2015, vital pentru Iohannis

Rareş Bogdan: Anul 2015, vital pentru Iohannis

Anul 2015 va fi un an vital pentru preşedintele Klaus Iohannis, care trebuie să demonstreze românilor care l-au votat că au făcut alegerea corectă.

"Când preşedintele României are o cotă de încredere de 74%, uriaşă, asta înseamnă că pentru el anul 2015 este vital, poate să schimbe România prin forţa pe care o are şi prin încrederea pe care i-au dat-o românii şi i-o acordă, sau poate să eşueze lamentabil. Klaus Iohannis sunt convins că acum urcă pe cal, uşor, încă nu a urcat cu totul, vede exact ce e cu coridoarele Puterii şi va fi o surpriză pentru români şi pentru cei care îl consideră deja un Emil Constantinescu sau un om care va fi izolat la Cotroceni şi ştie foarte bine că coabitarea cu Victor Ponta trebuie să fie una de scurtă durată", a spus jurnalistul Rareş Bogdan, la Adevărul Live. 

"Mie mi se pare că Ponta şi-ar începe zi de zi ziua la Cotroceni, el a înţeles perfect. Când stai lipit de un om de 74%, cu suficientă decenţă pentru a nu spune ce ai vorbit cu el, cu suficientă decenţă pentru a nu explica după o întâlnire, cum făcea Traian Băsescu, că tu ai venit şi ai fost pisicuţ... Ponta câştigă din toate lucrurile astea... Ponta, la fiecare vizită la Cotroceni, mai câştigă puncte în încercarea de restartare, de reinventare", a mai spus jurnalistul.

Realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere" crede că în acest an presa va conta mai mult.

"Sunt convins că presa va avea un rol foarte important în a amenda pentru că e simplu, dacă oamenii ăia nu înţeleg că trebuie să ia nişte decizii importante şi că marile decizii se iau în Parlament, altfel nu poţi... Klaus Iohannis nu are cum să iniţieze lucruri pentru că de la Preşedinţie doar dai linii, nu vii să schimbi tu lucruri... Fără Parlament nu poţi să o faci", a spus Rareş Bogdan.

"Acest an va fi decisiv în Parlament, va fi un an în care Parlamentul, aflat într-o Groapă a Marianelor din punct de vedere al credibilităţii, va juca foarte mult pentru că marile proiecte pe care Iohannis cred sau este provocat să le înceapă trec prin Parlament", a mai spus jurnalistul.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Klaus Iohannis Rareş Bogdan