MENIU

Rareș Bogdan: În ședința BPN al PSD, Ponta, Dragnea și Sârbu au fost amenințați direct cu pușcăria

Realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere", Rareș Bogdan, a declarat, miercuri seară, în cadrul unei intervenții telefonice în emisiunea "Deschide Lumea", că deține informații potrivit cărora în ședința Biroului Permanent Național al PSD au existat amenințări directe cu pușcăria, fiind vizați Victor Ponta, Liviu Dragnea și Ilie Sârbu. În viziunea sa, "PSD este un partid calamitat, sleit de puteri, care este dus cu totul la pierire de același aparat și înfiorător, Ion Iliescu", partid care a demonstrat, încă o dată, că "este incapabil de reformare".

"Din păcate, asistăm la evoluția foarte clară a unui partid calamitat. Astăzi, PSD este un partid calamitat, sleit de puteri, care este dus cu totul la pierire de același aparat și înfiorător Ion Iliescu, care nu găsește altceva mai bun decât să ne explice în Biroul Permanent Național că Victor Ponta este viitorul social-democrației din România. Liviu Dragnea, care a avut așa un moment prin care alături de Valeriu Zgonea și liderii din teritoriu urmau să încerce o salvare a partidului, a fost amenințat în direct în cadrul Biroului Permanent Național al PSD. Acolo s-au făcut amenințări de o gravitate absolut excepțională. L-au amenințat în Biroul Permanent Național al PSD.

Amenințările au fost 'te bag în pușcărie', 'ba te bag eu'. Acesta a fost dialogul din forul superior de conducere al unui partid care, astăzi, conduce România. Ilie Sîrbu, Victor Ponta au fost amenințați de cealaltă tabără cu pușcăria și, la rândul lor, au amenințat cu puscăria. Așa s-a ajuns în politica românească. Vorbim de PSD, de cel mai mare partid din România, calamitat de corupție, de baroni, calamitat de lideri care se amenință unii pe alții cu pușcăria, condus de umbra unui om care a nenorocit România în ultimii 25 de ani, iar faptul că România se află, în acest moment al stadiului evoluției sale, i se datorează și bătrânului aparat, Ion Iliescu", a declarat Rareș Bogdan.

Pe de altă parte, jurnalistul a subliniat faptul că dacă "cei din partea dreaptă a eșichierului politic nu învață nimic din ce se întâmplă, astăzi, cu PSD, urmează dânșii".

"PSD a demostrat, încă o dată, că e incapabil de reformare și să înțeleagă că social-democrația, stânga românescă trebuie să ia o altă imagine, tocmai pentru a fi ferit de aparația unui Tsipras al României. Apariția unui partid socialist, al unei stângi clare, orientate în partea stângă a eșichierului politic va pulveriza PSD. Dacă cei din partea dreaptă a eșichierului politic nu învață nimic din ce se întâmplă, astăzi, cu PSD, urmează dânșii. Nu îl întreb pe Cătălin Predoiu dacă PNL e reformat, pentru că îi răspund eu: nu e reformat, baronii portocalii și galbeni fac, în continuare, legea și în PNL. Îl întreb altceva: dacă PNL și domnia sa au un program de guvernare coerent și un program de guvernare care să salveze România de la dezastrul la care o duce guvernarea lui Victor Ponta.

În ceea ce privește PNL, nu are suficiență forță în interiorul partidului pentru a genera ceea ce știe foarte bine, adică scoaterea pe margine a unor lideri compromiși din PNL. Eu mă aștept ca DNA să își facă treaba în continuare și să rezolve problemele pe care liderii stângii și a dreptei nu au fost în stare de 25 de ani să o facă. Nu poate DNA să și înlocuiască conducerile celor două partide (...) Dacă la alegerile locale și generale prin echipa pe care Cătălin Predoiu o va coordona, la Palatul Victoria, în calitate de prim-ministru, vor intra personaje de tipul celor pe care, astăzi, le-am auzit în cadrul PSD amenințându-se cu pușcăria, atunci nu am făcut absolut nimic", a mai precizat Rareș Bogdan.

Reacție la declarația lui Victor Ponta privind demisia din funcția de prim-ministru

Realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere" a declarat, în contextul în care premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri seară, că își va da demisia în schimbul unui acord politic cu Klaus Iohannis, că nu consideră că șeful statului va risca să dea guvernarea unui alt lider PSD. 

"Klaus Iohannis nu este o persoană șantajabilă, tocmai daia l-au ales românii. Știe să își măsoare pașii și a înțeles foarte bine că Victor Ponta nu mai poate continua, că își caută modalități de a ieși din situația în care s-a pus singur. Partidul e decimat, calamitat, astăzi, în Biroul Permanent Național, au fost amenințări cu închisoarea (...) Dar, ceea ce se uită în această chestiune este faptul că PSD nu a venit la putere singur. PSD a venit la putere pe USL, o formațiune politică care a obținut 60 la sută din voturile românilor, alături de PNL. Deci nu e cu nimic mai îndreptățit PSD să conducă România decât PNL. Adică, atunci când românii au votat, în decembrie 2012, au votat USL, deci au votat și PNL. Când au scos PNL-ul domnului Antonescu și Iohannis de la guvernare, cei din PSD sigur că au vrut să dea impresia că alegerile au fost câștigate doar de dânșii. Nu a fost așa. Fără imaginea excepțională a PNL, niciodată românii nu ar fi votat comuniștii nereformați ai lui Ion Iliescu. USL a însemnat un vot masiv pentru PNL, reprezentat de Crin Antonescu, la acea vreme, și liderii PNL", a afirmat Rareș Bogdan.

În același timp, Rareș Bogdan a afirmat că șeful statului nu ar trebui să dea guvernarea nici PNL, în prezent, în contextul în care partidul trebuie reformat.

"Eu cred că, în acest moment, Klaus Iohannis va căuta o soluție cât mai bună pentru România. Un Guvern de uniune națională, care să ducă România în alegeri anticipate sau la termen (...) Astăzi, PSD nu are un lider care să scoată România din criză. Așa că singura soluție de compromis, până la o nouă sesiune parlamentară, este Gabriel Oprea și, după un Guvern de largă uniune națională, care să pregătească alegerile de anul viitor, cu un prim-ministru total independent și cu miniștri independenți. Nu cred că Klaus Iohannis va risca să dea guvernarea unui alt lider PSD, așa cum recomandarea mea este să nu dea guvernarea nici PNL acum, pentru că PNL trebuie reformat, pentru că este un partid care are la fel de mulți baroni ca PSD", a conchis Rareș Bogdan.

 



Mai multe articole despre:
PSD Victor Ponta Liviu Dragnea BPN Rareş Bogdan