MENIU

Rareș Bogdan: Staff-ul domnului Ponta se teme de o singură confruntare cu Klaus Iohannis

Realizatorul emisiunii Jocuri de Putere, Rareș Bogdan, a declarat, vineri seară, la Prime Time News, cu privire la dezacordurile existente între cele două staff-uri de campanie ale candidaților la Președinție, Klaus Iohannis și Victor Ponta, privind dezbaterile televizate, că PSD încearcă evitarea unei ”confruntări finale singulare”, ținând cont de experiențele, de acest fel, din anii 1996, 2004 și 2009, care s-au dovedit ”fatale pentru candidații din stânga eșichierului politic”. De aceea, afirmă Rareș Bogdan, ”se solicită mai multe” confruntări.

”Cred că vom avea vedea chiar minim două dezbateri. Nimeni nu poate impune, într-o astfel de situație, o dezbatere finală după regulile lui. Ar putea foarte simplu staff-ul lui Klaus Iohannis să solicite ca ultima televiziune să fie Realitatea TV, joi seară, și nu Antena 3. Fiecare poate să ceară acest lucru, dacă nu se dorește o dezbatere în afară. S-ar putea ca, de exemplu, luni seara, la dezbaterea de la Realitatea tv, unde și-a anunțat prezența domnul Iohannis, de la ora 20 să vină și domnul Ponta, așa cum, tot marți seara când și-a anunțat prezența domnul Ponta, să ne trezim în platou și cu domnul Iohannis. E o chestiune care doar ține de strategia celor trei staff-uri de campanie și Realitatea TV își arată disponibilitatea totală de a-i găzdui pe cei doi candidați. Aici este o teamă legitimă, a celor din stânga eșichierului politic, în special din partea staff-ului domnului Victor Ponta, o teamă de ceea ce s-a întâmplat în 1996, cu acea întrebare: "Credeți, în Dumnezeu, domnule Iliescu?", a lui Emil Constantinescu, care, din toate calculele, a dus undeva la cinci sute de mii de voturi în plus, și la o diferență si mai mare între cei doi, 54 la 46; Mai ales la confruntarea dintre Adrian Năstase și Traian Băsescu și acea întrebare extrem de clară a lui Cristian Tudor Popescu, la adresa lui Adrian Năstase, despre vânătoare și cum se poate uita în ochii unei căprioare, în momentul în care o împușcă, o întrebare care, la fel, a fost considerată de analiști ca aducând voturi masive în tabăra lui Traian Băsescu și, foarte important, confruntarea directă dintre Geoană -  Traian Băsescu, cum momentul: "ați fost aseară la domnul Vântu, domnule Geoană?". Cele trei episoade nu sunt episoade care să liniștească tabăra domnului Ponta și atunci, se va evita o singură confruntare, de asta se solicită mai multe, pentru că, confruntările finale, singulare, au fost fatale pentru candidații din stânga eșichierului politic. De fapt, este un joc de nervi care îl pratică foarte bine Liviu Dragnea și staff-ul domnului Ponta”, a declarat Rareș Bogdan.

Pe de altă parte, întrebat de jurnalista Andra Miron când consideră că vom avea un răspuns, Rareș Bogdan a declarat:

”Eu cred, sincer, că ne putem trezi cu Victor Ponta, în platou, la dezbaterea pe care o moderăm împreună, luni, de la or 20, la Realitatea TV, cu Klaus Iohannis, așa cum cred, foarte sincer, că ne putem trezi, în platou, cu domnul Klaus Iohannis la dezbaterea pe care tot împreună o moderăm la Realitatea TV, de la ora 20, unde și-a anunțat prezența Victor Ponta. Iar o întâlnire directă, fără surprize, cred că vom avea, cel târziu, joi, pentru că românii au dreptul să vadă pozițiile celor doi candidați înscriși. În rest, este un război al nervilor, sunt multe declarații. Faptul că domnul Ponta a discutat cu televiziunile, nu înseamnă că ceilalți trebuie să răspundă, pentru că așa vrea domnul Ponta. Repet, și ACL putea să solicite foarte bine: "dorim ca ultima televiziune să fie Realitatea TV sau Digi 24”, a spus Rareș Bogdan.

REALITATEA TV a solicitat celor doi candidaţi un răspuns pentru invitaţia la dezbaterea de marţi, de la orele 20.00. Până în acest moment, REALITATEA TV a primit un răspuns pozitiv doar de la Victor Ponta.